Доналд Тръмп няма да даде нито цент за войната между

...
Доналд Тръмп няма да даде нито цент за войната между
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Очевидно е, че Украйна сама не може да се изправи на крака

" Доналд Тръмп няма да даде нито цент за войната сред Украйна и Русия, в случай че бъде определен още веднъж ". Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан, заяви " Киев Индипендънт ".

На 8 март Тръмп одобри Орбан в резиденцията си   " Мар-а-Лаго " във Флорида, като назова унгарския министър-председател " приказен водач ". Орбан има дългогодишни връзки с консерваторите в Съединени американски щати и е един от дребното европейски водачи, които намерено се отнасят другарски към Кремъл.

Унгарският министър председател твърди, че Тръмп ще приключи доставките на оръжия от Съединени американски щати - ход, който съгласно него ще означи края на войната.

" Очевидно е, че Украйна сама не може да се изправи на крайници ", сподели Орбан.

Планът на републиканския кандидат-президент за препоръчаните мирни договаряния в Украйна остава неразбираем и не е ясно дали ще успее да събере задоволително поддръжка даже в личната си партия.

Макар че делът на републиканците, които считат, че Съединени американски щати дават прекомерно огромна помощ на Украйна, е по-висок от този на демократите, съгласно изследване, оповестено през декември 2023 година, той е по-малък от болшинството (48%).

Влиянието на Тръмп върху Републиканската партия  способства за продължаващата невъзможност в Конгреса във връзка с американската помощ за Украйна. По-рано през февруари Сенатът одобри законопроект за финансиране, съдържащ 60 милиарда $ помощ за Украйна, само че ръководителят на Камарата на представителите Майк Джонсън до момента отхвърляше да го подложи на гласоподаване.

Бившият президент в допълнение провокира безпокойствие на Запад, откакто съобщи, че ще насърчи Русия да прави " каквото си изиска " с членовете на НАТО, които не извършват условието за 2% разноски за защита.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР