Доналд Тръмп назначи двама адвокати в екипа, който ще го

...
Доналд Тръмп назначи двама адвокати в екипа, който ще го
Коментари Харесай

Доналд Тръмп назначи двама нови адвокати в екипа на защитата си на процеса за импийчмънт в Сената

Доналд Тръмп назначи двама юристи в екипа, който ще го пази на делото за импийчмънта му, ден откакто стана известно, че двама водещи юристи напущат отбраната на някогашния президент, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата нови юристи са прокурорът от Алабама Дейвид Шон и Брус Кастър, прокурор от Пенсилвания.

Екипът на Тръмп сподели в събота, че юристи от Южна Каролина, които трябваше да го съставляват на започващия идната седмица развой, към този момент не са част от отбраната.

Процесът против Тръмп, първият президент в американската история, подложен на импийчмънт два пъти, се основава на обвинявания, че той е подтикнал поддръжниците си да щурмуват на 6 януари постройката на Конгреса, по време на съвещание за одобряване на изборната победа на Джо Байдън.

Републиканци и сътрудници на Тръмп дадоха да се разбере, че считат да показват един елементарен мотив на делото: че процесът против Тръмп е неконституционен, защото той към този момент не заема президентския пост. Специалисти по право настояват, че няма спънки за развой за импийчмънт, макар че Тръмп е напуснал Белия дом, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР