Доналд Тръмп използва реч пред Републиканския еврейски конгрес в събота,

...
Доналд Тръмп използва реч пред Републиканския еврейски конгрес в събота,
Коментари Харесай

Тръмп обеща да наложи отново мюсюлманската „забрана за пътуване“

Доналд Тръмп употребява тирада пред Републиканския еврейски конгрес в събота, с цел да обещае наново налагане на спорна възбрана за пътешестване от най-вече мюсюлмански страни, в случай че бъде избран отново. „ Ние ще държим радикалните ислямски терористи надалеч от нашата страна “, сподели Тръмп на годишната среща на Републиканския еврейски конгрес. „ Помните ли възбраната за пътешестване? В първия ден ще възстановя нашата възбрана за пътешестване. “


В началото на своето президентство през 2017 година Тръмп наложи необятни ограничавания за влизане на пасажери от Иран, Либия, Сомалия, Сирия, Йемен и в началото от Ирак и Судан. Заповедта бързо беше оспорена в съда като дискриминация против религиозна група, само че възбраните, дружно с твърдата антиимигрантска стратегии, бяха известни измежду неговите последователи. Президентът Джо Байдън анулира възбраната през първата си седмица на президентството си през 2021 година

Бившият американски водач беше измежду няколко претенденти за Републиканска партия, които се подредиха на срещата на авторитетни еврейски донори, с цел да обещаят непоколебима поддръжка за Израел във войната му против Хамас. Тръмп сподели на събитието, извършено в Лас Вегас в югозападния щат Невада, че ще „ отбрани нашия другар и съдружник в страната Израел, както никой до момента “. Конфликтът сред Израел и Хамас е „ битка сред цивилизацията и диващината, сред благоприличието и покварата и сред положителното и злото “, сподели Тръмп, който получи най-топлия отговор от присъстващите.

Тръмп приказва, откакто провокира яд през последните седмици, като разказа основаната в Ливан ислямистка формация Хизбула като „ доста интелигентна “ и критикувайки израелския министър председател министър Бенямин Нетаняху.

В Лас Вегас бе и най-близкият му съпреник губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който назова изненадващата офанзива на Хамас против Израел от 7 октомври като „ най-смъртоносната офанзива против евреите след самия Холокост “. ДеСантис и други показаха възходящият антисемитизъм в американските колежи и предложиха лишаване на финансирането за университетите и анулация на визите за пропалестински задгранични студенти. „ Нуждаем се от културна химиотерапия, с цел да се борим с този рак “, сподели сенатор Тим Скот. „ Всеки студент с виза, който приканва за геноцид, би трябвало да бъде депортиран.

Лидерът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ сподели, че „ идната седмица ще имаме резолюция, с цел да осъдим антисемитизма в кампуси на нашата страна “. „ Ако не можете да се противопоставим на тероризма през днешния ден, по кое време ще можем? “ Той загатна няколко идни законопроекта, в това число един за „ предоставяне на нужното финансиране на Израел, с цел да попълни “ стратегическите си ракетни системи.

Единствената жена в конкуренцията Ники Хейли, която бе някогашен дипломат на Тръмп в Организация на обединените нации, изрази опасения от антисемитски офанзиви в Съединени американски щати. Хейли даде обещание да " промени формалната федерална формулировка на антисемитизма, с цел да включва отказване на правото на Израел да съществува ", добавяйки, че ще отстрани данъчните облекчения от учебните заведения, които не се борят с антисемитизма. „ В колежите е разрешено да имат независимост на словото, само че те не са свободни да популяризират ненавист, която поддържа тероризма. Федералният закон изисква учебните заведения да се борят с антисемитизма. Ние ще дадем мощ на този закон ", сподели тя.

Новоизбраният представител на Камарата на представителите Майк Джонсън в първото си обществена тирада, откогато пое новата роля, сподели, че републиканците ще „ застанат обединени за Израел “. „ Ще стоим на страната на израелците, до момента в който те не завоюват “, даде обещание той и добави: „ Ще има преустановяване на огъня единствено, когато Хамас престане да бъде опасност за Израел “. Подкрепата за Израел е голям проблем както за политическите партии в Съединени американски щати, по този начин и за необичаен образец за външна политика, което има значение при гласуването, частично с помощта на огромния брой еврейски гласоподаватели. Това е значим въпрос и за евангелските християни, за които съществуването на еврейска страна е основна причина за предстоящото „ второ пришествие “ на Исус Христос. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР