Доналд Тръмп хвърли спасително въже на изпадналия в затруднение председател

...
Доналд Тръмп хвърли спасително въже на изпадналия в затруднение председател
Коментари Харесай

Тръмп даде пълната си подкрепа за Майк Джонсън

Доналд Тръмп хвърли избавително въже на изпадналия в усложнение ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън, като съобщи, че републиканският водач на Конгреса прави " доста добра работа ".


Тръмп отбрани Джонсън от дейностите на конгресменка от Републиканската партия Марджъри Тейлър Грийн, която изиска гласоподаване за отстраняването на ръководителя.

" Това не е лесна обстановка за нито един оратор ", сподели Тръмп, до момента в който Джонсън стоеше покрай него в имението на някогашния президент в Мар-а-Лаго.

Джонсън пътува до Флорида, с цел да се срещне с Тръмп - знак за неоспоримо водачество на предприемача в партията.

След срещата си двамата заявиха угриженост за евентуални измами на президентските избори през ноември и засегнаха въпроса за помощта за Украйна - тематика, която провокира пукнатини в Републиканската партия.

По различен въпрос, разделящ партията, Тръмп смекчи поддръжката си за правата на абортите. Той съобщи, че като президент е прекроявал Върховния съд на Съединени американски щати, което е довело до анулацията на конституционното право на аборт от съда през юни 2022 година

" Направихме нещо, за което всички споделяха, че не може да бъде направено ", сподели Тръмп за решението на Върховния съд, отменящо отбраната на абортите.

Тръмп възвърне политическата си инерция вдясно, защото се стреми към завръщане на президентския пост през ноември тази година, и упражнява мощна хватка в Конгреса - по-специално управлявайки блокирането от страна на републиканците на американската военна помощ за Украйна.

Бившият президент изясни, че избира Вашингтон да отпуска заеми за защитата на Украйна, а не директна помощ.

За Джонсън пътуването от Вашингтон до Тръмп идва в миг, когато се пробва да се избави от недоволството на партията си, което заплашва да го изхвърли от председателския пост.

Джонсън се пробва да балансира сред настояванията на релативно умерените членове на партията си и демократите да одобри законопроекти, в това число и помощта за Украйна. Резултат до момента няма.

Байдън моли Конгреса да утвърди законопроект за военна помощ на стойност 60 милиарда $. Но макар че републиканците и демократите се сплотиха в Сената, Джонсън към този момент отхвърля даже да насрочи гласоподаване в Камарата на представителите.

Той съобщи, че скоро ще внесе законопроект за стягане на условията към евентуалните гласоподаватели да потвърждават гражданския си статут, преди да гласоподават.

" Не можем да чакаме да се появят необятно публикувани измами, изключително когато опасността от измами нараства с всеки един незаконен преселник, който пресича границата ", сподели Джонсън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР