Офисът на New York AG твърди, че Тръмп е надул нетното си състояние с цели 2,2 милиарда долара за 1 година

...
Доналд Тръмп е увеличил нетното си състояние с цели 2,2
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е увеличил нетното си състояние с цели 2,2 милиарда долара за една година, твърдят адвокати от канцеларията на главния прокурор на Ню Йорк като част от гражданското им дело за измама срещу бившия президент, неговите възрастни синове и организацията Тръмп.

За период от 10 години канцеларията на главния прокурор каза, че когато коригира финансовите отчети на Тръмп за предполагаеми неправилни оценки, това „намалява нетната стойност на г-н Тръмп с между 17-39% всяка година, или между 812 милиона долара до 2,2 милиарда долара, в зависимост на годината.” Разликата от 2,2 милиарда долара дойде през 2014 г., каза щатът.

Новите обвинения бяха направени в частично съкратено съдебно решение, публикувано в сряда от главния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, демократ.

„Въз основа на безспорните доказателства не е необходим съдебен процес, за да установи, че обвиняемите са представили грубо и съществено завишени стойности на активите в (декларациите за финансово състояние) и след това са използвали тези SFC многократно в бизнес транзакции, за да измамят банки и застрахователи“, пишат от прокуратурата. „Независимо от пълчището от 13 експерти на обвиняемите, в крайна сметка това е дело за документи и документите не оставят никакво съмнение, че SFC на г-н Тръмп дори отдалеч не отразяват „приблизителната текуща стойност“ на неговите активи като те биха търгували между добре информирани участници на пазара.“

Офисът на главния прокурор каза, че техните експерти по оценка и счетоводство са установили, че „г-н. Нетното състояние на Тръмп през която и да е година между 2011 и 2021 г. ще бъде не повече от 2,6 милиарда долара, вместо заявеното нетно състояние от до 6,1 милиарда долара, и вероятно значително по-малко, ако имотите му действително бъдат оценени в пълна професионална оценка.

CNN се свърза с Trump Organization за коментар.

Офисът на Джеймс иска от съдията да установи, че Тръмп и други са направили неверни или подвеждащи финансови отчети от 2011-2021 г. и са се облагодетелствали от раздуването на активите му, като са получили изгодни условия за заем и застрахователни ставки.

Тръмп и други отрекоха каквото и да е нарушение. Адвокатите му ще подадат молбите си за съкратено съдебно решение още в сряда. Очаква се съдията да се произнесе по исканията преди началото на процеса.

Делото за 250 милиона долара трябва да бъде разгледано през октомври, което ще даде началото на няколкомесечни граждански и наказателни процеси срещу бившия президент. Тръмп няма да бъде задължен да присъства на процеса за измама, който може да продължи до шест седмици, тъй като това е гражданско дело.

Все пак финансовите залози са големи за него и семейството му. Джеймс търси 250 милиона долара и да забрани завинаги на Тръмп и синовете му да служат като служители или директори на който и да е бизнес, регистриран в щата Ню Йорк, и да им блокира възможността да участват в нови сделки с недвижими имоти за пет години.

В делото се твърди, че Тръмп, неговите възрастни синове и организацията Тръмп са се обогатили, като са увеличили стойността на множество имоти, включително триплекс апартамента на Тръмп в Тръмп Тауър, Мар-а-Лаго и множество голф игрища.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР