Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

...
Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд
Коментари Харесай

Тръмп спечели партийните конференции в щата Невада и на американските Вирджински острови

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския завоюва поддръжката на републиканците на партийните конференции в щата Невада и на американските Вирджински острови, което го доближава до номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември, съобщи Ройтерс.

Тръмп, любимец в конкуренцията за номинацията от партията си, бе единственият главен претендент, който се състезаваше на партийните конференции на републиканците в Невада и се очакваше да си обезпечи поддръжката на всичките 26 делегати от щата на планувания за юли конгрес на Републиканската партия за номиниране на техния претендент за президент, откакто нощес бе разгласен за победител от компанията за социологически изследвания " Едисън рисърч ".

По-рано през вчерашния ден Тръмп с лекост завоюва поддръжката на републиканците и на партийните конференции на американските Вирджински острови, като добави още 4 делегати към актива си. Бившият президент на Съединени американски щати завоюва там 182 гласа (или 74 % от подадените 246 гласа), побеждавайки последната останала в конкуренцията на републиканците своя съперничка Ники Хейли, която получи 26 % поддръжка с 64 гласа.

Партийните конференции в Невада, проведени от подкрепящите Тръмп републиканци в щата, се организираха два дни след състоялите се там първоначални избори, проведени от щатските управляващи, на които Хейли претърпя огромно проваляне.

Въпреки че бе единственият главен претендент на първичните избори в Невада във вторник, проведени от управляващите в щата, Хейли въпреки всичко бе изрично победена, откакто десетки хиляди последователи на Тръмп, който не бе включен в изборните описи, означиха в бюлетините си " никой от посочените претенденти ", алтернатива, която събра 63 % от всички гласове против 30 % от тях за Хейли.

Тръмп, който произнесе в Лас Вегас къса тирада след вчерашната си победа на партийните конференции в Невада, се възползва от известията за дългите опашки в този западен американски щат и съобщи пред поддръжниците си, че няма самообладание да разгласи успеха си на идните първоначални избори в Южна Каролина, отбелязва Асошиейтед прес.

" Ние изпреварваме всички. Има ли някакъв метод да свикаме изборите идващия вторник? Това е всичко, което желая ", съобщи Тръмп.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР