Дона Джийн Уайлд е от Канада, баба е на 12

...
Дона Джийн Уайлд е от Канада, баба е на 12
Коментари Харесай

Когато една баба на 58 годнии счупи световния рекорд за планк

Дона Джийн Уайлд е от Канада, баба е на 12 внуци и макар че е на 58 години, е все по този начин в страхотна форма. Дори толкоз страхотна, че върхът за най-дълго арестуван планк не ѝ се опира.
 Йозеф Шалек - мъжът, който бяга 21 км необут и гол на сняг и лед, и държи планк над 9 часа
Мъжът, който бяга 21 км необут и гол на сняг и лед, и държи планк над 9 часа

Здрав дух в крепко тяло

Канадката към този момент публично е новата международна рекордьорка в тази категория, откакто усъвършенства времето на сънародничката си Дана Гловацка. Дона Джийн Уайлд съумява да се задържи в планк позиция за впечатляващите четири часа, 30 минути и 11 секунди. Това е с над 10 минути повече от предходния връх от 2019 година

Постижението на дамата е регистрирано в същата гимназия, в която тя е работила като заместник-директор преди да се пенсионира. Сред присъстващите е била Тина Ши - формален арбитър на Световните върхове на Гинес.

След като върхът на Дона Джийн Уайлд е приет, тя не скрива, че изпитва болежка в лактите, а по време на четирите часа и половина, които е задържала в планк, е била напрегната и обезпокоена. Тя споделя също, че е усетила първите два часа да минават бързо, само че идващите два часа са ѝ се сторили доста по-трудни.

" Последният час беше най-предизвикателният, просто да остана съсредоточена и да подкрепям формата си ", добавя канадката.

През последните 30 минути тя се концентрира върху дишането си, с цел да остане спокойна и да не трепери.

Дона Джийн Уайлд издава, че черпи мотивация от дванайсетте си внуци, които не пропущат да гледат опита ѝ за връх.

Не единствено достижението ѝ обаче е впечатляващо, а и фактът, че с цел да го направи, тя би трябвало да издържи на хроничната болежка в ръцете и дланите си, от която страда.

Съпругът ѝ Ранди има вяра, че положението ѝ даже ѝ е помогнало, вместо да се окаже спънка. " Тази хронична болежка и изтръпване, с които се оправя всеки ден, ѝ помогнаха да успее да я преодолее ", споделя той.

За да се приготви за опита, Дона Джийн Уайлд упражнява планк позицията всеки ден в продължение на общо шест часа, които разделя в два тричасови блока. За първи път включва упражнението преди 12 години, откакто чупи китката си и не може да подвига тежести, до момента в който е с гипс.

" Осъзнах, че мога да чета и върша неща, когато съм в планк и се влюбих в него ", споделя рекордьорката.

Освен че и гледа филми, до момента в който практикува упражнението, тя даже съумява да учи за магистратурите си, написа на уеб страницата на Рекордите на Гинес.

Колкото до международния връх, Дона Джийн Уайлд признава, че се усеща необикновено да го реализира след повече от десетилетие, в което прави планк.

" Всъщност към момента не мога да допускам. Чувствам се като в сън ", добавя тя. И не пропуща да даде съвет към всеки, който желае да счупи нейния връх:
 Джон Алфред Тинисууд - най-възрастният мъж в света съгласно Рекордите на Гинес
Въпрос на шанс ли е дълголетието - какво знаем за живота на най-възрастния мъж в света

Джон Тинисууд е на 111 години и е новият рекордьор на Гинес

" Продължавайте да пробвате и да се упражнявате. Когато би трябвало да четете или работите на компютъра си, просто го правете на пода. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР