Доминираните от сирийските кюрди Сирийски демократични сили (СДС) са атакували

...
Доминираните от сирийските кюрди Сирийски демократични сили (СДС) са атакували
Коментари Харесай

Сирийските кюрди атакуваха военни казарми в Турция

Доминираните от сирийските кюрди Сирийски демократични сили (СДС) са атакували турски военни казарми, които се намират на територията на Турция, оповестиха от пресслужбата на Съюз на демократичните сили.

Казармите служат като база на интервенцията на Турция " Маслинова клонка ", която тя предприе през предишния месец против кюрдския анклав Африн в Северозападна Сирия.

" Нашите сили направиха специфична военна интервенция против нашествениците и тяхното оперативно бюро в турския вилает Хатай, убивайки 7 терористи, в това число турски бойци, в допълнение към огромен брой ранени ", се показва в изказването на Съюз на демократичните сили.

Турция предприе удари в следените от сирийските кюрди погранични региони в Сирия на 20 януари, като оповестената цел е прогонването на " Отрядите за отбрана на народа " на сирийските кюрди от тези региони. Анкара ги дефинира като " терористи " и ги преглежда като продължение на Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжен протест против турската страна в границите на самата Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР