Доминацията на Биткойна на пазара за криптовалути започва да отслабва,

...
Доминацията на Биткойна на пазара за криптовалути започва да отслабва,
Коментари Харесай

Криптовалутата, която заплашва доминацията на биткойна

Доминацията на Биткойна на пазара за криптовалути стартира да отслабва, откакто втората най-популярна цифрова монета мина границата от 3000 $, съобщи Блумбърг.

Към 15:00 часа българско време етерът се разменя за 3 161,25 $, което съставлява растеж от 7,46% за последните 24 часа, съгласно данните на Coindesk.

Поскъпването на цената на етера допуска, че измежду цифровите монети има място за повече от един огромен победител. В момента биткойнът съставлява към 46% от общата стойност на криптопазара от 2,3 трлн. Долара, откакто при започване на годината отговаряше за 70%, означават от  CoinGecko. Етерът към този момент съставлява 15% от общата капитализацията на криптовалутите, до момента в който делът на цифровите монети, които не попадат измежду няколкото най-популярни, се е удвоил до 36%.

Биткойн продължава да е най-голямата криптовалута, само че другите цифрови жетони притеглят все по-голям интерес. Привържениците на крипто настояват, че вложителите стартират да привикват с мисълта за търговия и владение на цифрови валути, до момента в който критиците на актива настояват, че ралито в бранша се дължи на огромните стопански тласъци, подхванати от редица държавни управления по света.

„ Етерът върви нагоре и наподобява, че няма какво да се изправи на пътя му “, разяснява Едуард Моя от Oanda, като добави, че другите цифрови криптовалути също са обект на възобновен интерес.

Първичното обществено предложение платформата за търговия на критповалути  Coinbase през предишния месец е следващият знак, че вложителите възприемат бранша макар рисковете, свързани с високата волатилност и регулаторния надзор.

По-малко известните криптовалути също нарастват, като цената на бинанс коин е повишена с 3460% през последните 12 месеца, а тази на доджкойна, който бе основан на смешка и през днешния ден е любимец на хора като Илон Мъск, е скочила с 15000 до пазарна стойност от към 50 милиарда долара
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР