Доменико Тедеско бе назначен за селекционер на белгийския национален отбор

...
Доменико Тедеско бе назначен за селекционер на белгийския национален отбор
Коментари Харесай

Доменико Тедеско застава начело на белгийския национален отбор по футбол

Доменико Тедеско бе назначен за селекционер на белгийския народен тим по футбол, оповестиха от пресслужбата Белгийската футболна федерация.

Договорът на италианския експерт е до края на Европейското състезание през 2024 година.

Досегашният селекционер на белгийския народен тим беше испанецът Роберто Мартинес, който го води от август 2016 година, само че след разочароващото показване на Мондиал 2022 напусна поста си.

Най-доброто достижение на националния тим под управлението на Мартинес е третото място на международното състезание в Русия през 2018 година Мартинес напусна поста си на 1 декември 2022 година след последния мач от груповата фаза на международното състезание в Катар с тима на Хърватия (0:0). В резултат на тази среща белгийците заеха трето място в групата и не можаха да стигнат до етапа на елиминациите.

Тедеско е на 37 години, последното му място на работа е немският Лайпциг. Под управлението на експерта клубът завоюва Купата на Германия за първи път в историята през сезон 2021/22. От 2019 до 2021 година Тедеско беше отпред на Спартак Москва, с който зае второ място в съветското състезание през сезон 2020/21. В хода на кариерата си експертът е упражнявал още немските Ерцгебирге и Шалке.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР