Домът за стари хора във Варна, в който пожар отне

...
Домът за стари хора във Варна, в който пожар отне
Коментари Харесай

Домът за стари хора, в който загинаха 4 души при пожар, няма лиценз |

" Домът за остарели хора във Варна, в който пожар лиши живота на четирима души, няма настоящ лиценз. Открити са нарушавания, само че все пак продължава да работи ", заяви окръжният прокурор Красимир Конов пред бТВ. 

В ранните часове на 7 май - към 3 ч. след среднощ, пожар избухна в дома за възрастни хора в местността " Сотира " край Варна.

Огънят, който се е разразил в една от стаите на приземния етаж на постройката, лиши живота на - трима мъже на 70 и 73 години и жена на 88-годишна възраст. В болница са настанени две дами, които са в тежко положение. 

По-късно стана ясно, че има обвинен за палежа - жител на дома, който е на 53 години. Той е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му положение. Заподозреният е бил настанен в стаята, в която е зародил пожарът, като е бил изместен от друго обществено заведение.

Прокурорът изясни, че следва да се реши дали на я да бъде повдигнато обвиняване.

Записите от камерите са конфискувани от проверяващите и следва да им бъде направена експертиза. На тях се вижда по какъв начин въпросният мъж е в стая с жертвите.

" Той вади авансово приготвени хартии и предмети, пали ги на едното легло, след това ги реалокира на прилежащото, което е неговото, след това излиза от стаята лазешком, тъй като е с церебрална парализа и е доста мъчно преносим ", сподели ст. комисар Атанас Михов, шеф на Областната дирекция на МВР-Варна.

Стана ясно и че две санитарки са се грижили във въпросната вечер за жителите, като една е следяла камерите.

Продължава лекуването на признатите в болница две възрастни дами.

" Като проблем при едно такова събитие се вдишват един букет от токсични газове, постоянно участва въглеродният окис като мощно токсичен газ, въглеродния двуокис, защото става дума за пожар в битови пространства се отделят и разнообразни концентрации цианидни съединения, на хлора, на сярата от време на време. При всички случаи става дума за едно смесено отравяне при възрастни дами с голям брой съпътстващи болести, само че заплаха за живота към момента има и е допустимо вследствие на този случай да настъпят някои затруднения, изясни доктор Мариета Йовчева- шеф поделение " Токсикология " към ВМА- Варна, представена от Българска национална телевизия. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР