Домашен разтвор за пръскане на краставиците и доматите, който ги

...
Домашен разтвор за пръскане на краставиците и доматите, който ги
Коментари Харесай

Домашен разтвор за пръскане на краставиците и доматите

Домашен разтвор за напръскване на краставиците и доматите, който ги защищава от заболяванията.

С това естествено средство вашите растения ще бъдат предпазени от заболявания.

Решението, което ви предлагаме, можете да употребявате освен за поддържане на почвата, само че и за напръскване на листата.

Какво би трябвало да извършите
Загрейте 4 литра вода до 38 градуса (по-високите температури могат да убият маята), разтворете в нея 15 супени лъжици захар и 15 гр. суха квас.

Важно:
Съдът, който употребявате би трябвало да бъде доста по-голям от 4 литра, защото по време на процеса на ферментация размерът на течността ще се усили минимум 2 пъти! Трябва да имате това поради.

Оставете маята за 5-10 часа, като от време на време разбърквате течността. Най-добре е да вършиме това заран, тъй че вечер към този момент да можете да я употребявате в градината.

Накрая прибавете 6 литра чиста вода към сместа и продуктът е подготвен! Пръскайте листата на растението или го наторявайте в корените с получената примес.

Този домакински разтвор е превъзходен за напръскване на всички зеленчуци, само че изключително за домати и краставици.

Краставиците би трябвало да се подхранват на всеки 10-12 дни, а доматите и другите зеленчуци – един път на 15 дни. Като предписание ще ви би трябвало към 1 литър за всеки корен (преди торенето поливайте растенията с чиста вода).

Този тор дава забележим резултат след 5-6 дни приложимост: листата получават натоварен зелен цвят и здрав тип, а самото растение става по-енергично, пораства по-бързо и дава по-качествени плодове.

Както споменахме по-рано, най-добре е да пръскате листата вечер, малко преди залез слънце, тъй че растението да резервира всички нужни хранителни субстанции, а слънцето да не изгори листата.

Вижте още: Естествени съставки за възобновяване на зрението

Обърнете внимание на този елементарен трик и го използвайте във всеки комфортен миг. Ще се изумите от резултата!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР