Домашен олтар? Това е наистина екзотична идея, но само на

...
Домашен олтар? Това е наистина екзотична идея, но само на
Коментари Харесай

Как да си направим домашен олтар за здраве и благоденствие?

Домашен олтар? Това е в действителност екзотична концепция, само че единствено на пръв взор. Тази опция разрешава да се сътвори едно място за хубост, непорочност и връзка с божественото, което да се употребява за молебствия, медитации, самовглъбяване. Наличието на домакински олтар е заветен метод за връзка с духовните сили в дома ни. С него се притеглят мирът, спокойствието и любовта в персоналното пространство.

Как да се сътвори такова пречистено духовно пространство вкъщи? Ето няколко стъпки.

1. Изчистване на пространството - нужно е да се избере уместно място, видно от всяка точка на дома, с цел да потиква към молитва и медитация. Изчистването става с тамян или култивиран чай. Церемонията, която се прави при пречистване изпраща известие, че се основава и поддържа място за Духа.

 Буда

2. Избиране на свещени предмети - това би трябвало да бъдат детайли, с които се усещаме свързани. Възможностите са статуйки на Буда, богинята Тара, изображения на Исус, минерали или други камъни, свещи, тамян и всевъзможни други свещени предмети.

3. Подреждане на олтара - всеки си има собствен метод да подреди пространството за домакински олтар за здраве и благополучие. Един от тях е да се оставим на интуицията да ни води. При този случай би трябвало да вземе предмета, който интуитивно ни притегля, да го подържим в ръка, казвайки къса молитва, с цел да се реализира по.-дълбока духовна връзка и да се остави след това в олтара.

Така се постъпва с всеки предмет. Няма верен или неверен метод за нареждане на пространството. Може да се ползвафън шуй учението или ориентирано планиране съгласно детайлите.

 Домашен олтар

Следва запалване на свещи и слагане на свежи цветя и плодове в подарък на божествата. Пространството постоянно би трябвало да бъде чисто и свежо.

Как да употребяваме олтара си?

Можем заран да запалителен тамян и свещ за пречистване на дома и извикване на светлината. След това можем да се отдадем на медитация, йога или други духовни занимания.

Добре е там да се молим за нещата, които желаеме да ни се случат или да придобием. Свещената сила в това пространство основава спомен за най-високите ни духовни желания за цялата дейна част от денонощието. Добре е по този начин да стартира и приключва всеки ден.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР