Домакинствата в САЩ са натрупали над половин трилион долара нов

...
Домакинствата в САЩ са натрупали над половин трилион долара нов
Коментари Харесай

Домакинствата в САЩ задлъжняха с нови $500 милиарда за година

Домакинствата в Съединени американски щати са натрупали над половин трилион $ нов дълг за последната година, написа Business Insider, цитирайки данни от Федералния запас. Така общият дълг на семействата към този момент доближава 12.84 трилиона $ или към 2/3 от брутния вътрешен артикул на Съединените щати.

Статистиката плаши някои от икономистите. За разлика от държавния бюджет, който може да бъде " оставян " година след година, потребителските заеми би трябвало да бъдат плащани. И макар ниските публични лихви от Фед, тези на кредитните карти и заемите за дребни бизнеси не са на такива равнища.

Майкъл Либовиц, съосновател на анализаторската компания 720 Global, счита, че стопанската система на Съединени американски щати към този момент е " рисково покрай ръба ".

" Повечето консуматори, изключително тези в долните 80%, са разорени. Много от тях са взимали колкото могат повече пари. Изплащането на този дълг ще послужи като мокра забрадка върху растежа на стопанската система в идващите години. И до момента в който заплатите не стартират да порастват по-бързо от действителната инфлация, казусът единствено ще се задълбочава ", счита той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР