Домакински успех с 2:1 срещу Евертън отдалечи Саутхамптън от зоната

...
Домакински успех с 2:1 срещу Евертън отдалечи Саутхамптън от зоната
Коментари Харесай

Светците се изкачват в класирането, Евертън отново раззочарова

Домакински триумф с 2:1 против Евертън отдалечи Саутхамптън от зоната на изпадащите във Висшата лига. Попадение на Джеймс Уорд-Праус и автогол на Люка Дин донесоха трите точки на " светците ", които към този момент са на 15-о място в класирането.

Евертън още веднъж разочарова надалеч от " Гудисън Парк " и остана на 11-о място. " Карамелите " изиграха слаб мач, само че и шансът не бе на тяхна страна, тъй като получиха първия гол в миг от дуела, когато бяха взели самодейността. В края Гилфи Сигурдсон съумя да се разпише, само че за повече нямаше време.
Саутхамптън потегли нагоре под управлението на новия управител Ралф Хазенхютъл и даже отпадането с дузпи от Дарби Каунти за ФА Къп не бе трагично признато от почитателите, тъй като огромната цел е оцеляването в елита. " Светците " се надяваха да не изравнят клубния антирекорд от три следващи домашен загуби в Премиър лийг, а това означаваше, че би трябвало да покажат повече непоклатимост в защита, откакто не позволиха гол в единствено един от предходните си 12 турнирни мача.

Хазенхютъл подреди тима си в 3-5-2, с Нейтън Редмънд и Дани Ингс в предни позиции. Тримата бранители бяха Ян Беднарек, Джак Стивънс и Яник Вестергорд.

Here's how #SaintsFC line-up to face #EFC in the #PL this afternoon: pic.twitter.com/Qo594e98nu
— Southampton FC (@SouthamptonFC) 19 януари 2019 година Евертън имаше единствено две победи надалеч от вкъщи през сезона, само че пък се справяше добре против тимовете от долната половина на класирането. " Карамелите " обаче не можеха да се похвалят с положителни индикатори от визитите на Саутхамптън - 3 победи, 6 равенства и цели 10 загуби.

Мениджърът Марко Силва разчиташе Адемола Лукман да продължи със мощните си изяви от последните седмици. Гилфи Сигурдсон и Бернард допълниха офанзивното трио зад Ричарлисон, а Андре Гомеш и желаният от ПСЖ Идриса Гей бяха двамата вътрешни полузащитници.

| Team news is in at St. Mary's Stadium - and we are unchanged from last week's win... COYB!

v #EFCawayday pic.twitter.com/W9TIBiToYe
— Everton (@Everton) 19 януари 2019 година Саутхамптън стартира по-смело, а най-деен в редиците на домакините беше Джеймс Уорд-Праус. След негово центриране в 15-ата минута Ингс насочи първия прецизен изстрел към една от двете порти, само че Джонатан Пикфорд нямаше проблеми. Малко по-късно Ян Валери опита отдалечен удар, който беше блокиран.

В средата на полувремето " карамелите " се активизираха и сътвориха няколко хубави комбинации. Сигурдсон и Бернард изостриха дейностите пред вратата на Саутхамптън, само че Ричарлисон бе добре защитаван. В 27-ата минута Дани Ингс от домакините нанесе мощен удар, избавен от Пикфорд.
В 33-ата Пиер-Емил Хьойбер подаде на Редмънд, който уцели гредата. Десният бек на " светците " Седрик Соареш пък се контузи и трябваше да отстъпи мястото си на Мат Таргет.

Евертън рядко атакуваше до почивката, само че при започване на втората част единствено положителната интервенция на Алекс Маккарти попречи на Сигурдсон да открие резултата. В 50-ата минута Уорд-Праус с прелестен удар отвън наказателното поле изненада Пикфорд и Саутхамптън поведе. Голът бе втори за халфа през сезона.

A second goal of the season for @Prowsey16! #saintsfc pic.twitter.com/mgRApD7kxi
— Southampton FC (@SouthamptonFC) 19 януари 2019 година С влизането на Доминик Калвърт-Люин вместо Андре Гомеш Евертън получи повече скорост в предни позиции, само че офанзивите на " карамелите " продължиха да са лесни за разгадаване. В 64-ата минута Люка Дин се оказа на несъответствуващото място и си вкара автогол, който направи задачата на гостите още по-трудна.

Марко Силва пусна в игра Дженк Тосун вместо Ричарлисон, само че в Евертън не си имаха вяра, че са способни на поврат. Адемола Лукман хвърли доста сили, само че не срещна задоволително поддръжка от съотборниците си и за следващ път през сезона " карамелите " останаха с празни ръце при посещение. Все отново, в добавеното време Сигурдсон понижи на 1:2 след пас на Кюрт Зума, само че това бе всичко, което направи отборът от Ливърпул.

FT | A late rally and the lion's share of possession not enough on the south coast.

2 - 1 #EFCawayday pic.twitter.com/fbxbqO3tMz
— Everton (@Everton) 19 януари 2019 година В идващия кръг Саутхамптън ще одобри Кристъл Палас, а Евертън още веднъж ще гостува, този път на новобранеца Хъдърсфийлд.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 23 кръг, събота 19 януари  Саутхамптън 2:1краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР