Долу лапите от нашите питки кокоски с лайм и индийско

...
Долу лапите от нашите питки кокоски с лайм и индийско
Коментари Харесай

Питки Кокоски с лайм и индийско орехче

Долу лапите от нашите питки кокоски с лайм и индийско орехче. Като желаете да ги опитате, пригответе си ги сами - ето и рецептата

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 280 г +за доизмесване
● квас - 5 г суха
● прясно мляко - 80 мл
● масло - 40 г
● яйца - 1 бр.
● захар - 60 г
● сол - 1 ч.л.
● индийско орехче - 1 ч.л.
● ром - 1 с.л.
● лайм - 1 бр.кората+ няколко капки сок

За плънка


● яйца - 1 бр.
● кокосови стърготини - 4 - 5 с.л.
● захар - 2 с.л. + за поръсване по избор
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Разбийте яйцето със захарта и прибавете млякото и настърганата кора от лайм дружно с капките сок (нужна ни е единствено зелената част, по тази причина за нея ползвайте тънко ренде).

В купа пресейте брашното и го смесете със сухата квас и индийското орехче. Направете кладенче, в което сипете течната примес.

Замесете тесто, в което лека-полека добавяйте разтопеното масло, заделяйки малко от него за намазване в следствие. Работете тестото 5 минути и най-после сложете солта. Месете още 10 минути, добавяйки брашно, в случай че е належащо, до момента в който то стане еластично и безпрепятствено.

Оформете на топка, намазнете я и оставете в ледник за 30 минути. Това е друга технология от познатата ни, по тази причина не се учудвайте че вместо на топло го слагаме на студено.

След приключването на 30-те минути извадете от хладилника и оставете на стайна температура (25 градуса) за 2 часа.

Втасалото тесто премесете за малко и разделете на 4 топки. Всяка от тях сплесквайте и след това завивайте краищата във вътрешността оформяйки топчета. Подредете ги откъм гладката страна в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка. Намажете с масло и оставете още веднъж да втасат за 1 час.

С помощта на изострен нож надупчете средата на всяка питка, като вършиме няколко прореза и притискате. Вижте на фотосите, които съм приложила.

Разбийте яйцето със захарта и с четка намажете щедро питките. Към останалото яйце сложете кокосовите стърготини и разбъркайте. Тази примес слагайте върху прорезите в средата.

Оставете за още 30 минути (тези неколкократни втасвания са ни нужни, тъй като наличието на захар и лой в тестото е повечко и му е належащо повече време).

И идва финалната, най-бърза част! Печете 20 минутки на 200 градуса в авансово загрята фурна.

Щом изстинат съвсем изцяло поръсете леко с пудра захар по избор. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР