Долни чифлик. С много усмивки, вълнение, сълзи от радост и

...
Долни чифлик. С много усмивки, вълнение, сълзи от радост и
Коментари Харесай

Абитуриентите от Випуск 2021 на СУ „Васил Левски“ в гр. Долни чифлик поеха своя път

Долни чифлик. С доста усмивки, неспокойствие, сълзи от наслада и шампанско зрелостниците от Випуск 2021 на СУ „ Васил Левски “ в гр. Долни чифлик поеха своя път. Това оповестиха от пресцентъра на Община Долни чифлик .

„ В живота има доста прелестни неща, които могат да ти се случват неведнъж – да се влюбваш, да посещаваш обичани места.., само че има и неповторими, които би трябвало да изживееш блестящо. Те идват единствено един път в живота… “ – с тези думи водещите на тържеството посрещнаха щастливите зрелостници от XII а клас. Минавайки под празничната арка те получиха по една красива алена роза и се подредиха в двора на учебното заведение, с цел да посрещнат своята класна ръководителка госпожа Марияна Станчева. Последваха бурни овации за управлението на учебното заведение и за учителите, с които зрелостниците бяха през последните 4 години, а Зария Христова от Vб клас поздрави присъстващите с песента „ Дано “.

Г-жа Мария Христова, шеф на СУ „ Васил Левски “ - гр. Долни чифлик, пожела на зрелостниците да последват фантазиите си и да станат жители на света. „ Но на първо място останете българи, тъй като в Родината са предишното и бъдещето, в непознатия край е единствено сегашното. Бъдете умни и дръзки, виждайте хубостта към себе си и я създавайте! “ – сподели госпожа Христова. След това тя връчи награди за най-старателните зрелостници.

Абитуриентът Атанас Валентинов се обърна към госпожа Христова с думите – „ Приемете откровените ни благодарности за търпението и поддръжката към нас. Бяхте един от дребното същински и положителни хора, които откликнаха на потребностите ни във значим за нас миг “.

Г-жа Марияна Станчева излезе пред всички очевидно разчувствана. По време на обръщението ѝ към учениците и родителите на няколко пъти очите ѝ се насълзяваха… „ Преминахме по сложен път и дружно израстнахме… Предстоят и сложни моменти, само че тогава би трябвало да спазвате човешкото у вас. Обещайте ми, че ще излизате от всяка сложна обстановка с високо вдигната глава. Гордея се, че 4 следващи години възпитаници от нашия клас са удостоени с общинската премия „ Ученик на годината в гимназиален стадий “. Сигурна съм, че предстоят още доста мотиви да се гордеем с вас! “ – сподели тя.
От името на кмета на община Долни чифлик Красимира Анастасова одобрение към зрелостниците сервира зам.-кметът Станка Тодорова. „ Съхранете този ден вечно в сърцата си, с цел да ви припомня за чудния свят на детството. Превърнете компликациите в победи, а фантазиите в действителност! Спомняйте си за моментите с вашите учители, които през последните 4 години са били ваша опора и ентусиазъм! Днес вие отваряте огромната книга на живота, която всеки от вас ще допише самичък “, съобщи зам.-кметът.

Последва песента „ Един неразлъчен клас “, изпълнена от Ивана Тодорова от IX Б клас.
Кристияна Стефанова и Атанас Атанасов споделиха мислите на зрелостниците в последните им мигове в учебно заведение. „ През тези години ние пораствахме и помъдрявахме. Мечтаехме да бъдем свободни откъм отговорности към учебното заведение и не щеш ли този ден пристигна. Сега разбираме, че към този момент не можем да бягаме от идните ни отговорности пред бъдещето. Нашият клас е благодарен и признателен на нашите учители. Благодарности и на родителите – Обичаме ви безпределно!, сподели също през сълзи Кристияна. Тя благодари в рими на „ нашия преподавател и втори родител – класния началник “ и я помоли за амнистия за позволените неточности. Видимо разчувствани, зрелостниците отброиха на всеослушание 12-те стъпки към триумфа, след което прозвуча песента „ Учителко обичана “, изпълнена от Даниела Иванова от Х а клас, и всички се хванаха на танц.

От името на всички родители Красимира Драгнева благодари на учителите за всеотдайния им труд и самообладание към децата. Тя пожела на зрелостниците да носят постоянно в сърцата си и да помнят посланията и пожеланията на своите родители.

Тържеството приключи с радостните годишни номинации на зрелостниците, като всеки от тях получи грамота с лирично самопризнание от съучениците си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР