Долната камара на полския парламент (Сейм) внесе искане за вот

...
Долната камара на полския парламент (Сейм) внесе искане за вот
Коментари Харесай

Полското правителство е заплашено от вот на недоверие

Долната камара на полския парламент (Сейм) внесе искане за избор на доверие към министъра на опазването на здравето на страната Лукаш Шумовски и по този метод към цялото държавно управление, оповестява РИА Новости.
По-рано опозицията инициира избор на избор на съмнение към Министерството на здравеопазването, обвинявайки го в разнообразни пропуски в битката против пандемията от ковид , съобщи БГНЕС.
В отговор министър председателят Матеуш Моравецки се обърна към Сейма за избор на доверие на цялото държавно управление.
За избор на доверие в кабинета се застъпи болшинството от депутатите на Сейма. Това беше много предсказуемо, защото ръководещата партия „ Право и правдивост “ има 235 от 460 депутатски портфейла.
" Реалността е, че излизаме от най-дълбоката рецесия от най-малко 30 години. Оставете ни да действаме, не ни пречете ", сподели Моравецки, обръщайки се към опозицията от трибуната на Сейма.
Той означи, че решението за послание към Народното събрание за избор на доверие е в съгласие с президента Анджей Дуда.
" Г-н президентът предложи да се спре този цирк от кавги, който се пробвате да устроите. Ако имате задоволително гласове, изпратете ни в оставка. Или престанете да се пречкате ", сподели той, обръщайки се към опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР