Долната камара на чешкия парламент гласува днес вот на доверие

...
Долната камара на чешкия парламент гласува днес вот на доверие
Коментари Харесай

Правителството на Андрей Бабиш получи вот на доверие от чешкия парламент

Долната камара на чешкия парламент гласоподава през днешния ден избор на доверие на ново лявоцентристко държавно управление на малцинството, отпред с милиардера Андрей Бабиш, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
 Чешкият министър председател подписа договорка с комунистите преди вота на съмнение
Правителството, в което вземат участие политическото придвижване " Действие на недоволните жители " (АНО) и Чешката социалдемократическа партия, бе утвърдено с помощта на гласовете на Комунистическата партия на Чехия и Моравия.

За пръв път от рухването на Желязната завеса през 1989 година в Чехия идва на власт държавно управление с поддръжката на комунистите. След траяло 16 часа съвещание 105 от присъстващите 196 депутати гласоподаваха " за ", а 91 гласоподаваха " срещу " новото държавно управление.

Центристкото популистко придвижване на Бабиш - втория по благосъстояние човек в страната, създател на компанията за селскостопанска и хранително-вкусова индустрия " Агроферт ", който управлява и двата вестника с максимален тираж в Чехия - завоюва парламентарните избори през октомври 2017 година

Сред главните цели на кабинета на Бабиш ще са битката против незаконната имиграция, корупцията и прахосването на държавни средства.

Комунистите, които са настроени проруски и са съперници на НАТО, поддържат неофициално държавното управление в подмяна на постове в държавни предприятия.

Те съумяха да вкарат и седем точки в държавната стратегия, в това число въвеждане на национални референдуми, нараствания на пенсиите и на минималната работна заплата.

Повечето партии отхвърлиха да работят с Бабиш, защото са му повдигнати обвинявания в машинация в размер на 2 милиона евро, свързани с получени преди едно десетилетие евросубсидии. Той отхвърля да е направил нещо неправилно, напомня Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР