Доларът поевтинява спрямо еврото и британския паунд на фона на

...
Доларът поевтинява спрямо еврото и британския паунд на фона на
Коментари Харесай

Паундът и еврото поскъпват

Доларът поевтинява по отношение на еврото и английския паунд на фона на стабилизацията на доходността на американските държавни облигации.

Десетгодишните US Treasuries обновиха седемгодишен най-много на доходността в хода на търговията във вторник. Но към края на пазара тя спадна с 2,3 базисни пункта - до 3,206%. В сряда лихвата по тези бумаги се стабилизира на равнище 3,21%.

Ръстът в доходността на US Treasuries през последните дни поддържаха ползата към американската валута. Сега паричните потоци, тласкащи $ нагоре, отслабват специалисти, представени от Bloomberg.

Вниманието на пазарните участници тази седмица е ориентирано към данните за инфлацията в Съединени американски щати за септември, които ще бъдат изнесени на следващия ден. По мнението на анализаторите потребителските цени в страната са нарастнали с 0,2% по отношение на предходния месец и с 2,4% на годишна база.

Общата валута през днешния ден сутринта се повишава с 0,1% - до $1,1500 за едно евро спрямо $1,1491 при закриване на търговията във вторник.

Британският фунт стерлинг също се нараства по отношение на $ - с 0,2% до $1,3165 при равнище $1,3143 ден по-рано.

Курсът на йената към $ е постоянен след подема си през последните четири сесии. Двойката се търгува на равнище 112,98 йени за $ при срещу 112,96 йени преди този момент.

Еврото се повишава по отношение на японската валута до 130,00 йени спрямо 129,79 йени при закриване на търговията във вторник. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР