Документът цели ЕС да излезе на преден план в цифровата

...
Документът цели ЕС да излезе на преден план в цифровата
Коментари Харесай

БАИТ подкрепи манифест за дигитална Европа

Документът цели Европейски Съюз да излезе на напред във времето в цифровата епоха

75% от жителите на Европейски Съюз следва да употребяват услугите на електронното ръководство към 2025 година (източник: CC0 Public Domain)

Българската асоциация по осведомителни технологии поддържа Манифеста на европейската ИТ асоциация DIGITALEUROPE за по-силна цифрова Европа през 2025 година, заяви Огнян Траянов, ръководител на УС на БАИТ.

Документът, озаглавен „ Европа разпознава в цифровите технологии бъдещето си. Ние също. “, беше показан на събитието Masters of Digital, което се състоя през вчерашния ден в Брюксел, прецизираха от асоциацията на ИТ бизнеса.

Манифестът показва визията на DIGITALEUROPE за развиването на цифровия дневен ред на Стария континент през идващите няколко години – Европа, в която цифровите технологии, нововъведенията и изкуственият разсъдък могат да обезпечат на хората конкурентни работни места, по-добро здраве и по-добри публични услуги.

За устойчива, просперираща и по-силна Цифрова Европа има 7 основни области на влияние, които би трябвало да бъдат прегледани от всички лица от промишлеността, вземащи решения, както и от държавни ръководители и институции от обществения бранш, се споделя в документа. Това са дигитален обединен пазар, включване, екологосъобразен напредък, нововъведения, доверие, гъвкави процеси за създаване на политики и водачество.

Манифестът съдържа и съответни рекомендации за политиките по всички досиета, които преглеждат тематики на дигитализацията. DIGITALEUROPE също по този начин показва основни индикатори за триумф и успеваемост, които е належащо да бъдат достигнати в идващите 5 години. Сред заложените цели до 2025 година са:

„ Това са значими размисли за това какви са идващите стъпки за нашия дигитален обединен пазар, с цел да подсигуряваме, че на следващия ден нашият съюз ще е по-сигурен, по-конкурентен, по-приобщаващ и световен цифров водач “, уточни еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР