Документът трябва да е такъв, че да предизвиква еднакво звучене

...
Документът трябва да е такъв, че да предизвиква еднакво звучене
Коментари Харесай

Киселова: 7-те гаранции трябва да бъдат доста по-юридически издържани

„ Документът би трябвало да е подобен, че да провокира еднообразно звучене и в двете страни (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) т.е. откакто го подпишат да се усещат длъжни да го съблюдават. Всяко друго нещо, което води до разностранно пояснение може да води до по-свободно държание от едната или от другата парламентарна група.


Това съобщи преподавателят по конституционно право доцент доктор Наталия Киселова на излизане от Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Тези 7 гаранции, както са ги нарекли, би трябвало да бъдат много по-юридически издържани, с цел да провокират и от двете страни едно и също звучене, тъй като думата „ регулатор “ в правото значи едно, а в обществената тирада значи друго и не всички органи, които Народно събрание или държавното управление образуват са регулатори “, добави доцент Киселова.

Според нея най-чистият вид на документално съглашение е да има подобен текст, към който да се обръщат при спор.

По думите й Конституцията може да бъде изменена и преди избора на нов основен прокурор и състав на Висш съдебен съвет, само че това зависи от поддръжката, която ще бъде събрана в Народно събрание.

Доц. Киселова разяснява, че „ неустойчивостта е с цел да може всеки да контракти по-добри условия в идния контракт, съглашение, пакт който ще сключат “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР