Докторът на биологическите науки, ръководител на лабораторията за експериментално моделиране

...
Докторът на биологическите науки, ръководител на лабораторията за експериментално моделиране
Коментари Харесай

Руски учен сензационно: При тази температура К-19 умира за 10 минути

Докторът на биологическите науки, началник на лабораторията за пробно моделиране и патогенеза на инфекциозни заболявания на Федералния проучвателен център на ФТМ Александър Шестопалов приказва за неспособността на ковид да устоя на високи температури.

"Според учените във външната среда коронавирусите стават неактивни на повърхности при плюс 33 градуса за 16 часа, при плюс 56 градуса за 10 минути. Тоест колкото по-горещо, толкоз по-бързо можете да се отървете от инфекцията ", сподели той.

Той обърна внимание на обстоятелството, че нормалните стайни температури - да вземем за пример, в офисите, се разграничават от тези индикатори. Това, сподели той, води до въпроса за целесъобразността стаите и мебелите да се третират с антисептик.

"Така че най-малко ще се отървете от други бактерии, които се натрупват там. Но дали това ще помогне за отбраната против ковид, е въпрос ", заключи той.

По-рано специалисти от Австралийския център за подготвеност за битка с заболяванията разгласиха изследване, съгласно което върху гладки повърхности (например, екрани на смарт телефони, железни дръжки за порти, химикалки и банкноти) коронавирусът може да „ живее “ при стайна температура до 28 дни. Учените подчертаха, че тези данни демонстрират нуждата от стерилизация на телефоните със същата периодичност като ръцете.

По-късно водещият специалист на Центъра за молекулярна диагностика на ЦМД на Централния проучвателен институт по епидемиология на Роспотребнадзор Михаил Лебедев съобщи, че пробните условия са причина за такава степен на оцеляване на вируса, а във всекидневния живот SARS-CoV-2 „ остава “ на повърхността за малко.

Независимо от това, Лебедев също уточни нуждата от обработка на смарт телефоните с антисептик.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР