Докторантът по история и археология Румен Иванов вече е преподавател

...
Докторантът по история и археология Румен Иванов вече е преподавател
Коментари Харесай

Докторант най-сетне получи учителско място

Докторантът по история и археология Румен Иванов към този момент е учител по история и цивилизации в пловдивската Математическа гимназия. Това стана два месеца откакто „ Марица ” описа за неуместен конкурс, в който е взел участие за учителско място в село Устина. Тогава там бе определен студент по история в ПУ трети курс. От районното ръководство на образованието изпратиха комисия, която да ревизира има ли нередности, само че тя не откри такива.

„ Скоро ще стана лекар по история, приключих университет преди 8 години и не мога още да си намеря работа, даже като селски преподавател ”, показа тогава Румен Иванов.

Той и брат му Росен станаха известни в страната преди към 15 години, когато националните малките екрани демонстрираха археологическия им музей в родното им село Искра. След това двамата продължиха да се занимават с история. Братята написаха поредност сполучливи книги, отдадени на средновековната турска страна.

„ Голямата Османска страна - обич и секс ” стана шлагер, макар че нито едно издателство преди този момент не посмя да я издаде. Последната работа на Румен Иванов е „ Вакъфските документи за каазите Филибе и Ахъ Челеби ”.

„ Мехмед Ахъ Челеби е бил основният доктор на султан Мехмед Втори и се допуска, че той е отровил покорителя на Константинопол ”, изясни Румен Иванов. От проучването излиза наяве, че приходите от селата от Смолянския край, където са били парцелите на Ахъ Челеби, са отивали за поддръжката на свещения град Мека. И това е траяло чак до Освобождаването на Родопите през Балканската война.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР