Доктор Марин Маринов от Силистра е поредният медик, жертва на

...
Доктор Марин Маринов от Силистра е поредният медик, жертва на
Коментари Харесай

Личен лекар от Силистра загуби битката с COVID-19


Доктор Марин Маринов от Силистра е следващият доктор, жертва на ковид. Той е практикувал като персонален доктор и е обслужвал 4 734 пациенти. Още предходната седмица доктор Маринов бе признат в силистренската болница с.

Двама лекари от Белица изгубиха борбата с вируса предходната седмица. Днес в общината е разгласен печал в памет на медиците. На 24 август умря общопрактикуващия доктор от белишкото село Краище доктор Муса Вакльов. Пет дни по-късно борбата с вируса загуби и сина му Емил Вакльов, на 36 години, който също е общопрактикуващ доктор. В тежко положение остава брачната половинка на доктор Муса Вакльов. Семейството се е почувствало зле, до момента в който било на отмора на море.

Медицинската процедура на доктор Вакльов е била в село Бабяк, община Белица, област Благоевград. Предполага се, че се е заразил, до момента в който е лекувал болните от огнището в шивашкия завод в Разлог.

Иначе за последното денонощие са открити едвам 26 новозаразени с ковид у нас. Направените проби също са доста малко – 1470.

От откритите 26 нови случай 5 са в София. Останалите са разпределени по следния метод – Благоевград (4), Варна (3), Добрич (1), Кюстендил (2), Пазарджик (4), Пловдив (1), Разград (1), Смолян (5).

На фона на ниския брой позитивни проби обаче се регистрират 8 умряли. 726 души са в болница, 63 от тях – в интензивни отделения. За последното денонощие са излекувани 60 души.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР