Докосване“ е работното заглавие на лентатаЕкип от млади и амбициозни

...
Докосване“ е работното заглавие на лентатаЕкип от млади и амбициозни
Коментари Харесай

Снимат филм за Царичина

„ Докосване “ е работното заглавие на лентата

Екип от млади и амбициозни продуценти и сценаристи приготвя филм за мистерията Царичина – “Докосване ”. Той ще е игрален, само че се движи компактно по документалната линия, показана и в книгата на феномена Елисавета Логинова “Царичина. Съдбовен контакт ”, която две седмици след излизането си към този момент е безспорен бестселър. След 28 години за пръв път феноменът Логинова, управлявала експедицията от висши военни на Царичина, споделя в детайли по какъв начин е протекла тя.
 12-1  12-2  12-3  12-4
Концепцията и сюжетът на кино лентата са на Борислав Захариев, продуценти са Александър Белев и Мартин Макариев, който е и режисьор. Предварителната работа и изследванията са траяли цяла година, сподели пред “Труд ” Макариев. Екипът се е срещнал с всички видеа и печатни материали по тематиката. “Гледахме безусловно по дни по какъв начин е минала експедицията, – сподели Макариев. – Ели Логинова пази някои мемоари и обсъдихме ден по ден по какъв начин тя е водила разкопките дружно с висши военни от Генералния щаб на армията. ”

Екипът се е опитал да се свърже с част от генералите, които са съпричастни към интервенцията. Някои от тях са умряли, други не са поискали да приказват. Получили са достъп обаче до неповторими видеа, които военните са правили по време на експедицията и не са показвали на никого. “Започнахме да търсим и други документални източници, само че откакто ударихме на камък във военното министерство и на някои други места, разбрахме какъв брой сериозна е тематиката, – сподели още Макариев. – Явно това, което споделя Ели Логинова, е една доста огромна истина, тъй като доста бързо ни затвориха вратите на всички места. Ако не беше по този начин, в случай че беше някаква глупава преживелица, където двама индивида са изхарчили 16 милиона преди 28 години – факт, който се тиражира в някои жълти медии още след закриването на обекта, нямам доверие, че щяха да се държат толкоз резервирано, даже до ден сегашен. ”

“Екипът ни е уверен, че България би трябвало да види този филм, тъй като това е национално благосъстояние – има доста доказателства за това, че под управлението на феномена Логинова е сбъднат първият контакт сред галактически разсъдък и хора от земята ”, споделя още Макариев. По време на изследванията са стигнали до информацията, че Царичина се загатва още от нацистко време. През 1933 – 1934 година в Царичинския регион са идвали групите на кръга Туле, които са се занимавали с паранормални феномени. За това написа и самата Елисавета Логинова в книгата си. От няколко самостоятелни източника е чула едно и също: че персонално Хитлер е проявявал интерес към това, какво тъкмо се крие в недрата на Царичина, тъй като му е казано, че в случай че има достъп до тази скрита информация, това ще е неговият Свещен Граал, който ще му помогне да стане държател на света.

В ролята на феномена Елисавета Логинова ще се превъплъти Луиза Григорова. За това тя се приготвя от година. Правила е доста срещи с Логинова, с цел да я усети по-добре и да бъде оптимално близка до натюрела й.

Този филм не е утвърден за финансиране от Националния кино център с доводите, че… “темата е отживяла и няма да е забавна на феновете ”. Макариев и сътрудниците му обаче не престават. “Трябва да създадем този филм, с цел да погледнат хората малко оттатък хоризонта, оттатък непроверените обстоятелства, които се изписаха в жълтата преса през годините, че просто едни хора са си разделили 16 милиона лв., и че те са отишли по дяволите поради някаква волност на военни и на един екстрасенс. По купищата видеа и фотоси, които гледахме, си проличава, че не е имало никакъв разкош по време на експедицията. Хората са работили при изключително тежки условия, спели са в камиони и са били потънали в тиня ”, разяснява Макариев.

“Видяхме, че филмът няма да стане с държавно финансиране и се надяваме да се намерят хора, които да застанат зад този план, тъй като установяването на истината е значимо. Може би децата на участниците някой ден, като гледат този филм, ще пожелаят да продължат експедиция “Слънчев лъч ”. Затова считам, че филмът ще бъде настоящ в дълготраен проект ”, сподели още Макариев.

В момента той снима високо в планината (не посочи къде) най-големия български план, проведен като интернационална копродукция сред България, Франция, Съединени американски щати и Италия. Това е сериал от 12 епизода със заглавие “Ускорение ”. Макариев е бил част от режисьорския екип и на сериалите “Под прикритие ” и “Дървото на живота ”. Последният му филм “Привличане ” досега е най-гледаният за годината.

Самата Елисавета Логинова е във екстаз от плана. “От година работим с този прелестен млад упорит екип от експерти, хора, които знаят какво вършат – сподели тя пред “Труд ”. – Сценарият е просто прелестен. Нямам никакви забележки по него. Екипът, както и самата Луиза Григорова поставиха доста старания да са покрай истинността. С Луиза се срещахме толкоз доста пъти, че даже към този момент сме си близки. ”

“Разбрах обаче, че един различен план за Царичина също кандидатства за финансиране от Националния кино център. Той е по концепция на един публицист и ще се прави черна комедия, в която един военачалник и една Ели Логинова профукват 16 милиона, с цел да си създадат една игра на Царичина. Усещането ми е, като че ли след излизането на книгата ми още веднъж се вадят на бял свят безусловно погрешни обстоятелства, които по време на експедицията заливаха медиите. Обидно е и нека да не е истина! Аз самата съм го споделила в книгата: за какъв разкош приказваме в Царичина, за какви милиони! Та аз спях от самото начало във “военна канцелария ” – войнишки камион, както всички останали, и ядях войнишка храна, а един път седмично ходехме да се изкъпем в София, тъй като бяхме потънали в прахуляк и тиня. Самите фотоси оттогава приказват задоволително за ситуацията ”, възмущава се Логинова.

Тя сподели, че е разочарована от обстоятелството, че филмът “Докосване ” няма да се финансира от НФЦ, и то с доводите, че няма да е забавно на публиката. “Продажбите на книгата ми обаче приказват за друго – за извънреден интерес от страна на аудиторията ”, разяснява феноменът. Само за 2 седмици книгата се е трансформирала в бестселър, като е номер едно по продажби в станата с изкупени над 2000 броя. Това потвърждава, че историята с Царичина не е отживяла във времето, а в противен случай, забавна е на хората, разяснява Логинова. Тя добави, че книгата е цялостна с доказателства за това, че Царичина е първият опит сред галактически разсъдък и земен екип. Публикувала е фотоси, схеми от чертежите й и страници с изписани знаци на непознати писмености, които е изписвала и рисувала под диктовка от галактическите си Учители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР