Доколкото си спомням Тошко Йорданов каза,че ще върнат мандата неизпълнен

...
Доколкото си спомням Тошко Йорданов каза,че ще върнат мандата неизпълнен
Коментари Харесай

Никола Минчев: Има време за избори 2 в 1, ако ИТН да върнат манда...

" Доколкото си припомням Тошко Йорданов сподели,че ще върнат мандата несбъднат и че би трябвало да се върви към избори 2 в 1 ", сподели Минчев в ефира на в ефира на NOVA.

" С оглед периодите, поръчките им допускат да го върнат незабавно. Конституцията им дава опция да го задържат, до момента в който парламентарната група откри министър председател. След номинация за министър-председател има едноседмична период да показа държавно управление. Ако се извърши цялата тази конституционна опция, сигурно би попречило на провеждането на двоен избор, каквото не е концепцията, която заявява Тошко Йорданов ”, разясни Минчев.

 

" Логиката, с оглед декларираното от него до момента, следва да го върнат незабавно несбъднат - т.е. цялата процедура да се извърти още през днешния ден ".

 

Според него все е още не късно за това изборите да на 9 юни.

 

" Има задоволително дни хем да се проведат консултациите, хем да се предложи длъжностен министър председател и той да предложи министри, с цел да имаме служебно държавно управление до 9 април и да има избори 2 в 1. В конституцията написа срокът е до 2 месеца, тъй че даже на 10-и или 11-и да се случи това, отново е допустимо ", позволи Минчев.

 

По думите му не сме на прага на конституционна рецесия.

 

" Списъкът от министър председатели е относително необятен. Изключвам хипотезата всички да откажат да поемат тази отговорност в този миг. Който и да бъде определен, би трябвало да извършва конституционните си отговорности добросъвестно и да провежда почтени избори ", разяснява още депутатът от Политическа партия. 

На въпрос дали след изборите ще договарят с ГЕРБ-СДС, в случай че картината остане същата след изборите, Минчев отговори, че това не е изключено.

" При всички случаи воденето на договаряния не значи, че ще се стигне до притискане на ръце ", разясни депутатът. По думите му партньорството с Българска социалистическа партия е много по-сложно, в сравнение с беше преди 2 години и половина.

 

Вчера Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. Папката одобри препоръчаният за министър председател акад. Николай Денков,.

 

" Аз ще върна мандата несбъднат, тъй като в Народното събрание няма поддръжка нито за управническата стратегия, която приехме дружно с ГЕРБ-СДС преди 10 месеца, нито за промените, които бяха в основата на сформирането на това ръководство. Коалицията, която към този момент е ГЕРБ-ДПС, желае избори. Правейки обзор на преговорния развой, нямаме подозрения, че той беше извършен проформа с ясното схващане, че страната би трябвало да бъде изпратена на избори ", уточни акад. Денков. 

 

" За мое голямо страдание първият мандат беше провален, тъй като сътрудниците от ГЕРБ-СДС не си съблюдаваха ангажимента ”, разяснява съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

" Не се изненадвайте, в случай че получите политически длъжностен кабинет, който най-вероятно няма да бъде във ваша изгода ", обърна се Радев към ПП-ДБ, а Кирил Петков насочи молба към него - европейските и парламентарните избори да бъдат две в едно. Радев заплаши и с конституционна рецесия поради орязаните му компетенции в избора на длъжностен министър председател.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР