Докладваните престъпления от омраза в САЩ, по-специално насочени срещу афро-американци

...
Докладваните престъпления от омраза в САЩ, по-специално насочени срещу афро-американци
Коментари Харесай

Престъпленията от омраза в САЩ през 2020 година са се увеличили

Докладваните закононарушения от ненавист в Съединени американски щати, по-специално ориентирани против афро-американци и азиатци, набъбнаха през 2020 година, съгласно статистика, оповестена от Федералното бюро за следствие.

За една година, в която имаше митинги на придвижването Black Lifes Matter, които помогнаха да се обърне внимание на расизма в американското общество, известията за закононарушения от ненавист против чернокожи американци набъбнаха с 40 % - от 1972 през 2019 на 2755, демонстрират данните.

Междувременно офанзивите против американци от азиатски генезис набъбнаха със 70 %, което явно удостоверява наклонността, докладвана от общността от началото на пандемията от ковид.
 Ирини Зикидис уточни неизразим неуспех на администрацията на Байдън Ирини Зикидис уточни " неизразим неуспех " на администрацията на Байдън
" Оръжие за милиарди долари, биометрични данни на афганистанци, сътрудничили на западните сили, а за десерт и подготвен техен лист. Тамън...

Статистиката акцентира незабавната нужда от повсеместен отговор на обществото, сподели основният прокурор Мерик Гарланд.

ФБР прикани да не се вършат прибързани изводи, като уточни, че с течение на времето разнообразни равнища на присъединяване на обществеността могат да стоят зад тревожните данни.

Повече от половината от докладваните нарушавания са за заплашване. Но 18% от офанзивите са съществени набези, а 22 са записаните убийства, стимулирани от ненавист.

Източник: Агенция Франс Прес

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР