Докладчик ще бъде съдия Таня РайковскаДаниел Митов: С молба не

...
Докладчик ще бъде съдия Таня РайковскаДаниел Митов: С молба не
Коментари Харесай

КС образува дело по случая „Петков“

Докладчик ще бъде арбитър Таня Райковска
Даниел Митов: С молба не можеш да се откажеш от поданство

Конституционният съд образува през днешния ден дело №18/2021 година по искане на 55 народни представители, оповестяват от институцията. То е за определяне на противоконституционност на Указ №129 на президента Румен Радев за назначение на служебното държавно управление от 12 май 2021 година в частта, с която за длъжностен министър на стопанската система е назначен Кирил Петков.

Докладчик по делото е арбитър Таня Райковска, която бе определена в Конституционен съд през 2015 година от сътрудниците си съдии от Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

По-рано настояването бе импортирано от депутатите от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Анна Александрова и Радомир Чолаков.

И през днешния ден Кирил Петков разгласи, че е подал документи, че се отхвърля от канадското си поданство. Даниел Митов беше безапелационен, че би трябвало ясно да се откри дали Петков е имал двойно поданство все още на неговото назначение, тъй като единствено с молба пред нотариус не можеш да се откажеш, защото по тази логичност и със същата молба може да придобиеш надлежно поданство. Митов посочи още, че няма значение какъв отговор ще получи външно министерство, тъй като на всеки е ясно, че с молба не можеш да се откажеш от поданство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР