Докладът относно проституцията в ЕС, нейните трансгранични последици и въздействие

...
Докладът относно проституцията в ЕС, нейните трансгранични последици и въздействие
Коментари Харесай

Проституция в ЕС: Евродепутатите настояват за повече защита и намаляване на търсенето

Докладът по отношение на проституцията в Европейски Съюз, нейните трансгранични последствия и влияние върху равенството сред половете и правата на дамите беше признат от членовете на Екологичен потенциал с 234 гласа " за “, 175 " срещу “ и 122 " въздържал се “.

Той акцентира, че асиметрията сред националните законодателства по отношение на проституцията в границите на Европейски Съюз, поради трансграничния ѝ темперамент, води до повече жертви на трафик за полова употреба и основава благородна оперативна среда за проведената престъпност. Държавите членки следва да създадат оценка на съществуващото законодателство, с цел да се избегнат пропуски, които разрешават на нарушителите да работят безнаказано, а Комисията следва да създаде общи насоки на Европейски Съюз, гарантиращи главните права на проституиращите лица.

Проституцията и трафикът за полова употреба съществуват, тъй като има търсене, означават евродепутатите. Ето за какво намаляването на търсенето е от основно значение за предотвратяването и намаляването на трафика на хора и би трябвало да бъде направено по метод, който не вреди на проституиращите лица, споделят те. Те приканват страните членки да подхващат незабавни ограничения за справяне с онлайн рекламата, която директно или индиректно предизвиква проституцията или се стреми да притегли купувачи.

Евродепутатите също по този начин упорстват за поддръжка и съдействие с полицията и други правоприлагащи органи, обществени и медицински служби и НПО-та за справяне с трафика и половата употреба и за отбрана на проституиращите дами.

Влошаващото се обществено и икономическо състояние в резултат на пандемията от COVID-19, и актуалната енергийна рецесия и рецесията с разноските за живот усилиха всички форми на корист и принуждение против дами, споделят членовете на Екологичен потенциал, в това число половата употреба, като доста дами в уязвимо състояние се озовават в обстановка на беднотия и обществено изключване. Евродепутатите упорстват за ефикасни политики за унищожаване на бедността. Те желаят да подобрят обществената протекция, справяне с неуспеха в учебно заведение, поощряване на образованието (включително половото образование)и да се основат приобщаващи политики, в поддръжка на овластяването на дамите и икономическата им самостоятелност, дружно с ограничения, които осъждат лицата, които ги експлоатират.

Хората в проституцията са изправени пред непрекъснатата опасност от полицейско и правосъдно гонене и са маргинализирани и стигматизирани, отбелязва отчетът, което постоянно попречва способността им да търсят правдивост. Евродепутатите приканват за цялостен достъп до висококачествени здравни и обществени услуги, както и до правосъдната система и пътищата на овакантяване на проституцията.

Докладчикът по тематиката Мария Нойхл (С&Д, Германия) съобщи: " Днес Парламентът дава глас на хората, и изключително на дамите, които обичайно са подценявани, маргинализирани и стигматизирани в нашите общества. Ние стоим до тези, които от дълго време предизвестяват за действителността на проституцията. Този отчет обрисува аргументите, заради които по-голямата част от хората се намират в проституцията, и обрисува пътя напред: основаване на изходни стратегии и други възможности, премахване на бедността и общественото изключване, унищожаване на стандартите и неравенствата, и понижаване на търсенето посредством справяне с търсенето “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР