Докладът на Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерския съвет е

...
Докладът на Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерския съвет е
Коментари Харесай

Проф. Костов с важна новина за лечението на коронавирус у нас

Докладът на Медицинския експертен съвет (МЕС) към Министерския съвет е подготвен, той е в размер над 200 страници, само че по своята същина е интерактивен и се обновява – това е жив отчет, съгласно новите данни.

Това съобщи ръководителят на МЕС проф. Коста Костов, представен от "Труд ". Подробностите от отчета ще бъдат известни откакто частите му бъдат разисквани с всички институции.

“Документът съставлява логаритми и рекомендации с допустимо максимален размер клинични специалности, като сме се концентрирали в диагнозата и лекуването на коронавируса”, означи проф. Костов.

В отчета на Съвета не се съдържат оценки или рекомендации във връзка с ограниченията, които се дефинират от Националния действен щаб против ковид.

“Нашата задача е диагностично-лечебна. Включихме над 50 гостиконсултанти от цяла България, имаме утвърждението и поддръжката на доста асоциации, сдружения от цялата страна, продължаваме да получаваме и още материали”, сподели проф. Костов.

Той уточни, че все още чака да не се даде опция на кривата на заболелите “да скочи с огромна височина”, само че предизвести, че всичко зависи от спазването на ограниченията и какъв брой сме дисциплинирани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР