Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма

...
Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Няма война между институциите

Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за съдействие и инспекция е позитивен, справедлив и оценяващ действителността, такава каквато ние я виждаме.

Това съобщи в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след предаването” по Нова телевизия ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„ За благополучие има три глави, които към този момент са затворени – правосъдна система, проведена престъпност и правна рамка”, уточни тя по отношение на оценката на Брюксел.

По думите ѝ остават още три глави, като измежду тях са корупцията и правосъдната промяна. Там обаче напредъкът е огромен.

„ По всяка една от рекомендациите се работи доста съществено. Не е малко, че има индикации, че желаят да ни разделят от Румъния, защото ние напредваме”, добави Цвета Караянчева.

Председателят на Народно събрание разяснява тематиката за напрежението сред президента и изпълнителната власт.

„ Няма война сред институциите “, безапелационна бе тя.

Според нея е редно президентът да одобри ръководителя на комисията по бюджет и финанси и министъра на финансите, с цел да изложат своите претенции и рекомендациите към бюджета.

„ Не е редно, когато представители на ръководещата партия желаят среща с теб, да не ги приемеш, а да приемеш сътрудниците от политическата мощ, които са те подкрепили за президент. Това още повече затвърждава, че Румен Радев не е президент на всички. Искам да имаме президент на всички български граждани”, счита още ръководителят на Народно събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР