Доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в

...
Доклад на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в
Коментари Харесай

US доклад: 70.6% от пациентите с COVID винаги са носили маска

Доклад на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) разкрива, че от симптоматичните възрастни с COVID-19 70.6% постоянно са носели маска и все пак са се разболяли, спрямо 7.8% от тези, които рядко или в никакъв случай не са носили маска.
Д-р Джим Мийхън, офталмолог, е провел научно аргументиран разбор, който демонстрира, че здравите хора освен не би трябвало да носят маски, само че и че те могат да бъдат пострадали от мярката.
Работен документ от Националното бюро за стопански проучвания пък открива, че немедицинските интервенции, като затваряне (на офиси, магазини, заведения и т.н.), карантина и носене на маски не са повлияли доста на % на предаване на вируса.
Децата, принудени да носят маски за дълги интервали, могат да получат душевен и психически контузии, а носенето на маски води до най-малко 17 физически риска.
Хората, които прекарват известно време към други хора с COVID-19, са с нараснал риск, както и тези, които вечерят в заведенията за хранене. Тези, които оповестяват, че посещават заведения за хранене или питейни заведения, са имали два пъти по-голяма възможност да имат позитивен тест за SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква COVID-19, в сравнение с тези, които не са го създали.
Това е и главният фокус на отчета, като откривателите декларират: „ Експозициите и дейностите, при които потреблението на маски и общественото разграничаване са сложни за поддържане, в това число посещаването тук-там, предлагащи на място ястие или питиета, може да са значими рискови фактори за предаване на COVID-19 ".
Сред интервюираните, които са се разболели, 70.6% са декларирали, че постоянно са носили маска, спрямо 3.9%, които са споделили, че „ в никакъв случай “ не са го правили, и още 3.9%, които са споделили, че „ рядко” са го правили. Взето дружно, това демонстрира, че от симптоматичните възрастни с COVID-19 70.6% постоянно са носили маска и въпреки всичко са се разболявали, в съпоставяне със 7.8%, които рядко или в никакъв случай не са го правили.
В ранните дни на пандемията здравните чиновници се оповестиха против потреблението на маски. След това обаче позицията се извъртя на 180 градуса и в този момент те упорстват, че маските са от значително значение за понижаване на риска. Както отбелязва Асоциацията на американските лекари и хирурзи “COVID-19 е толкоз политически претрупан, колкото и инфектиран. В началото на пандемията на COVID-19, СЗО, CDC и доктор Антъни Фаучи не препоръчваха носенето на маски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР