Докато войната между Израел и Хамас продължава в Газа, много

...
Докато войната между Израел и Хамас продължава в Газа, много
Коментари Харесай

Християните в Йерусалим празнуват предпазливо Великден на фона на войната между Израел и Хамас

Докато войната сред Израел и Хамас продължава в Газа, доста християнски поклонници останаха надалеч от Светите земи този Великден, само че в Йерусалим хилядите християни, които живеят в града, започнаха да честват годишни ритуали измежду все по-враждебна среда.

На Разпети петък християнски поклонници можеха да бъдат видени да изпълват античните улички на града, да се молят и пеят, до момента в който вървят по Via Dolorosa, което в превод значи „ Пътят на страданието “. Християните имат вяра, че Исус е минал по този път, когато е носел кръста до хълма, където ще бъде разпнат.

Докато доста християни, които нормално участваха в поклонението, останаха настрани, тези, които участваха, споделиха, че не се опасяват, макар продължаващата война. Кърт Блекуелдър, министър от Северна Каролина, който пътува до Йерусалим макар насилието, сподели, че " въобще " не е изплашен.

Йерусалим е оспорван град, считан за свято място от евреи, мюсюлмани и християни. Както израелците, по този начин и палестинците го...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР