"Докато водим този дебат, всеки бизнес в България плаща 170

...
"Докато водим този дебат, всеки бизнес в България плаща 170
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел: Служебното правителство не прави почти нищо, за да смекчи удара от високите цени на тока

"Докато водим този спор, всеки бизнес в България заплаща 170 евро за мегаватчас електрическа енергия. За разлика от други държавни управления в Европа, българското не прави съвсем нищо, с цел да смекчи удара за бизнеса и жителите.

Фактът, че цената за мегават час е 3 пъти по-висока цена от нормалната и че доста държавни управления като това в България не реагират, не е единствено народен проблем. Вече се чуват първите гласове против задачите на Зеления преход.

Фактът, че държавни управления като това в България не вършат нищо, ще се отрази на мнението на доста европейски жители за Европейски Съюз ", това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на съвещание на Европейския парламент в Страсбург на 6 октомври, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Майдел, която е член на Комисията по индустрия и енергетика на Екологичен потенциал, съобщи, че и Европейската комисия не прави задоволително, тъй като задържа рекордно високите цени на излъчвания в Европа.

Тя предложи на Европейската комисия да се вкара система за стрес-тестове за енергетиката в Европа, която да мери по какъв начин ще реагира стопанската система при избрани цени на газ, петрол и електоеренергия. На тази база, Майдел предложи да се построи инструментариум за деяние, както и условия към националните проекти Енергетика и климат.

„ Трябва да започва и годишна оценка на енергийната сигурност на Европейски Съюз, по сходство на кредитния рейтинг в банковата система, която ще е сигнална лампа за идни рецесии “, добави българският евродепутат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР