Докато Висшият съдебен съвет (ВСС) отново заседава относно избора на

...
Докато Висшият съдебен съвет (ВСС) отново заседава относно избора на
Коментари Харесай

Прокуратурата няма да разследва Гешев дали е намалил умишлено присъди

Докато Висшият правосъден съвет (ВСС) още веднъж заседава по отношение на избора на Иван Гешев за нов основен прокурор, на уеб страницата на държавното обвиняване се появи малко известие. В него се показва, че прокуратурата " отхвърля формиране на досъдебно произвеждане против Иван Гешев заради липса на каквито и да било доказателства за осъществено от него закононарушение ".
В известието на прокуратурата написа следното: " На 24 октомври 2019 година във Върховната касационна прокуратура бе импортиран сигнал от ръководителя на Групово дело " Боец " Георги Георгиев за осъществени закононарушения против правораздаването от Иван Гешев, заместник-главен прокурор при ВКП. На 30 октомври 2019 година сигналът бе изпратен по подготвеност на Специализираната прокуратура за инспекция на изнесените в сигнала данни. 
Въз основа на осъществената персонална инспекция от наблюдаващия прокурор, на който е предоставена, на 11 ноемжри 2019 година е предписан отвод за формиране на досъдебно произвеждане против Иван Гешев заради липса на каквито и да било доказателства за осъществено от него закононарушение.
Сигналът на " Боец " е учреден на обява на уеб страницата " Бивол ". Копие от отхвърли е изпратено и на жалбоподателите на посочения от тях адрес ", прецизират още от прокуратура.

напомня, че по-рано държавното обвиняване стартира инспекция против Гешев. Причината бе в записи, оповестени от проверяващия уебсайт " Биволъ ", за които се смята, че са уловили по какъв начин Гешев уговаря съглашения с подсъдими след спецакциите с гръмките имена " Недосегаемите 1 и 2 " през 2011 година, писа по тематиката вестник " Сега ".
Новината за въпросните записи излезе часове преди чуването на Гешев във Висш съдебен съвет, а незабавно прокуратурата разгласява публично прессъобщение, с което оневини Иван Гешев по проблема. 
Четете още по тематиката в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР