Докато в Париж се водят преговори за примирие в ивицата

...
Докато в Париж се водят преговори за примирие в ивицата
Коментари Харесай

Израелските бомбардировки не спират във всички части на Газа

Докато в Париж се водят договаряния за помирение в линията Газа и за освобождение на всички заложници, държани от Хамас, израелската атака продължава във всички региони на палестинския анклав.Израелският кабинет е одобрил изпращането на делегация във френската столица, а Съединени американски щати оповестиха, че диалозите за краткотрайно преустановяване на военните дейности " вървят добре ", съгласно оценката на американския делегат за Близкия изток Брет Макгърк.По-голямата част от групата Г-20 поддържа решение на спора сред израелци и палестинци с две страни.
Изразихме надълбоко противоречие със сравнението на обстановката в Газа с Холокоста, само че даже да имаме различия по съответен въпрос, ние се причисляваме към всички споделени цели - освобождение на заложниците, реализиране на удължено филантропично помирение в Газа, постъпване на повече филантропична помощ и преустановяване на спора. Това са споделени цели.
Антъни Блинкън – държавен секретар на САЩ 

Израел се опълчва на всякакво едностранно признание на палестинската страна, което би било еднакво на възнаграждаване на " невиждания тероризъм " на Хамас, съгласно текста на резолюция, утвърдена от Кнесета.
Голям брой страни от всички райони показаха угриженост по отношение на спора в Палестина, като подчертаха риска той да се популяризира в съседнте страни. Няколко страни приканиха за неотложно освобождение на заложници, държани от Хамас.
Мауро Виейра – министър на външните работи на Бразилия

При израелски въздушни удари, ориентирани против жилищни здания в град Деир ал-Балах, са били убити 27 души, оповестяват кореспонденти на Асошиейтед прес.Телата са били откарани в болница Ал-Акса. С тях общият брой на жертвите на израелски бомбардировки за миналите 24 часа стана 71, по данни на министерството на опазването на здравето на Газа.Съобщава се и за удари в южната и централната част на палестинската територия.Междувременно израелските сили са се изтеглили от болничното заведение " Насър " в Газа, заяви Ройтерс, като се базира на известие на министерството на опазването на здравето на палестинския анклав.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР