Докато у нас електромобилите все още са рядкост, въпреки че

...
Докато у нас електромобилите все още са рядкост, въпреки че
Коментари Харесай

И Hyundai искат да полетим

Докато у нас електрическите автомобили към момента са необичайност, макар че всички знаем, че са бъдещето, все по-често чуваме за планове, които ни наподобяват меко казано фантастично. В това число включваме и летящите транспортни средства , каквито към този момент видяхме не едно и две на равнище първообраз.
 Летящ мотор, JetPack Aviation (JPA) и по кое време излетява научнофантастичният байк Speeder
Кога излетява първият летящ мотор

И каква ще е цената му

В множеството случаи обаче те са план на нови стартъп компании, които желаят да блеснат и да привлекат вниманието. Сега техен съперник в този отрасъл става един одобрен авто производител от Корея - Hyundai .

Тази седмица компанията показа плана си Supernal - електрически, самостоятелни летящи таксита S-A1 Personal Air Vehicle с места до петима пасажери . По проект те би трябвало да полетят за пръв път през 2028 година А с цел да го извърши, се основава цяла нова компания, която ще бъде основана в Съединени американски щати.

Hyundai launches Supernal urban air mobility brand; first commercial eVTOL flight to take place 2028
— Flyin18T Motorsports (@Flyin18T)
В основата на плана е самото летящо такси, концепцията за което бе показана за пръв път на ревю в Лас Вегас предходната година. Освен него обаче ще е належащо и основаване на спомагателна инфраструктура, като да вземем за пример вертипорти, където транспортните средства изхвърчат и кацат .

" Имаме смели упоритости в Supernal, само че да бъдем първи на пазара не е една от тях ", безапелационни са от новата компания, където явно желаят да подчертават на първо място на качество и успеваемост. Все отново, и репутацията на Hyundai е заложена тук.

Se suma a la carrera por los (vehículos eléctricos de despegue vertical) y presenta su nueva empresa filial.
— Armando Reygadas (@areygadas)
Опитът на корейския авто производител ще бъде употребен по най-правилния метод, а от Supernal целят да предложат краен артикул, който е освен новаторски и създаващ напълно ново преживяване, само че и наличен за повече хора .

За задачата ще се употребява и приложение по сходство на Uber, с което потребителите на летящата самостоятелна транспортна мрежа да могат да си поръчват такси от точка А до точка Б.

Предвижда се и съдействие с други компании, предлагащи транспортни услуги, с цел да могат да се комбинират две или повече транспортни средства според от маршрута.

Supernal: Neue - Tochter geht 2028 mit elektrischen Lufttaxis an den Start. Mehr hier:
— autonotizen.de (@autonotizen)
От Supernal дават обещание още да покриват " най-високите стандарти за сигурност, звук и успеваемост ". За задачата събират екип, включващ експерти от автомобилната, аерокосмическата и други софтуерни промишлености, обединени от концепцията за " устойчиви транспортни средства, които имат капацитета да развият метода, по който живеем, работим и се забавляваме " , предава Daily Mail.
 EASA, летящи таксита и по кое време ще ги забележим във въздушното пространство на Европа
Кога ще излетят първите въздушни таксита в Европа

Малко остава

Дъщерната компания на Hyundai към този момент е в партньорство с Urban-Air Port за създаването на инфраструктура за градска въздушна подвижност. Очаква се идната година да показват и своя първи пълномащабен вертипорт във Англия.

Roads… where we’re going we don’t need roads.⁰Welcome to the age of.
A new company to bring Advanced Air Mobility further.

Learn everything about it:
— Hyundai Worldwide (@Hyundai_Global)
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР