Докато тече дебатът за бюджета за 2018-та година, учените от

...
Докато тече дебатът за бюджета за 2018-та година, учените от
Коментари Харесай

Менда Стоянова се опита да потуши протеста на БАН: Даваме повече

Докато тече дебатът за бюджета за 2018-та година, учените от Българска академия на науките през днешния ден излязоха на безмълвен митинг пред постройката си, която е тъкмо против Народното събрание.

Недоволни от това, че за поредна година парите за просвета са малко и незадоволителни, учените опънаха черни траурни флагове.
Председателката на бюджфетната комисия се опита да внуши, че парите не са по-малко, а даже повече.

" Информацията не е напълно правилна, от самото начало се приказва, че страната недофинансира Българска академия на науките. За първи път през 2018 година от държавния бюджет са планувани 65 млн. лева за научни планове, за които учените от Българска академия на науките и от висшите образователни заведения ще аплайват ", сподели пред пред публицисти в Народното събрание Менда Стоянова.

„ В бюджета за 2018 година в частта за Българска академия на науките са планувани 5 млн. лева повече от бюджета за 2017 година Тези пари са главно за заплати. Наистина това е дребен растеж, 5%, само че това са опциите на бюджета “, уточни тя. „ За трета поредна година ще имаме и стратегия за младите учени. По-миналата година се оказа, че програмата не беше тъкмо за младите учени, тъй като учените си бяха взели половината от парите за техни хонорари ", добави Стоянова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР