Докато светът наблюдава разширените сухопътни операции“ в Газа от израелската

...
Докато светът наблюдава разширените сухопътни операции“ в Газа от израелската
Коментари Харесай

Анализ: Сухопътната операция на Израел означава ли, че пленниците няма да бъдат освободени?

Докато светът следи „ разширените сухопътни интервенции “ в Газа от израелската войска, някои може да се чудят какво се случи с новините, които чухме по-рано през днешния ден, че ще има да бъде освобождение на пленници, което ще постави завършек на войната.

„ Добре осведоменото приключване “ обхвана района по-бързо от всичко друго по време на този спор в петък: „ Хамас е на път да освободи всички заложници, които държи, и това ще спре войната “.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 4 детайла Газа потъмнява, защото Израел споделя, че сухопътните сили „ уголемяват интервенциите “ Съединени американски щати „ упорстват за закъснение “ на наземната инвазия, до момента в който Израел продължава да удря Газа Изводът: Защо Израел отсрочва наземно навлизане в Газа? Анализ: Защо Израел към момента не е почнал наземно навлизане в Газа? завършек на списъка

След експлоадирането на насилието на 7 октомври Близкият изток е залят от клюки, дезинформация и полуистини.

Всички непроменяемо настояват, че се основават на „ приключване на информация от добре осведомени източници “, „ информация, получена от симпатизанти “, „ недискретност от задгранични дипломати “.

Непроверимите изказвания се разпространиха измежду локалните мелници за клюки в Израел и Газа, след което удариха прословуто ненадеждни обществени мрежи. Някои от по-малко неуместните изказвания проникнаха във конгреси, блогове и групи в Telegram, сякаш прочетени от осведомени. Малък, само че притеснителен % доближава до всеобщите медии със скорост, която прави невероятно вярната инспекция на обстоятелствата.

В продължение на дни преобладаващата „ социална загадка “ беше, че Израел ще стартира наземната офанзива през уикенда. Непроверимо, само че правдоподобно изказване, което разпространителите на клюки „ потвърдиха “ от обстоятелството, че израелската войска пусна видеоклипове на своите „ лимитирани “ нощни нахлувания в Газа.
След това пристигна „ новината “, че ще има затворено освобождение.

Когато не знаем от кое място произлиза обещано изказване, кой стои зад него и за какво се популяризира в избран миг, би трябвало да създадем обосновани догатки. Първо би трябвало да премине съществена инспекция: Възможно ли е и правдоподобно? Тогава се питаме за какво се появи в този момент и за кого би било от изгода.

Говорете безшумно, само че носете огромна пръчка

Изненадващо, изказванието за „ освобождение на заложници, с цел да се постави завършек на войната “ минава първична инспекция на съвсем всички равнища и наподобява допустимо, правдоподобно и даже се вписва в модела на държание на доста участници.

Първоначално Израел отговори с съвсем универсална поддръжка за тотална война против Газа, само че когато главите леко се охладиха, мнозина осъзнаха, че огромна атака ще бъде извънредно кървава за израелските военни и цивилни – изключително пленниците, държани от Хамас.

След това пристигна неналичието на възторг на военното командване за сложна война без ясни военни и политически цели и точни линии на отговорност. Повдигна се и въпросът за евентуалните разлики в израелския кабинет по отношение на същинската цел на войната. Покрих някои от тези алтернативи в предходните си разбори, само че окончателните отговори останаха неуловими.

В светлината на това самодейността „ Заложници за мир “ би имала смисъл от няколко гледни точки.

Първо, това би удовлетворило желанията на западни чиновници, които летяха на бързи визити в Израел, с цел да обезпечат безвредното завръщане на своите жители.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, правилен на потвърдената сентенция: „ Говори безшумно, само че носи огромна пръчка “, разположи обилни американски военни активи в Средиземно море, Индийския океан и Близкия изток, в сходство с заявената поддръжка за Израел. В същото време той я помоли да отсрочи наземната атака и да даде късмет на договарянията за заложници.

Хамас може да съобщи, че възможното освобождение на израелци и чужденци, което взе на 7 октомври в подмяна на мъртвило в боевете, е явен триумф.

Организацията, наречена „ терористична “ от Израел и доста западни държавни управления, ще стане сътрудник в договарянията, даже в случай че остане зложелател. Този всекидневен статут е доста повече от това, което Израел е подготвен да му даде в този момент. Съобщава се, че освобождението на две групи от по двама заложници е станало без никакъв контакт сред враговете, посредством медиатори. Но прехвърлянето на 200 пленници ще изисква най-малко техническа връзка сред враговете.

Добре знае се, че Катар работи като медиатор, базирайки се на филантропични аргументи. Но други страни от по-широкия район също могат да се включат, най-много Иран.

Заклет зложелател на Израел, той в никакъв случай не се отхвърли от пламенната си изразителност, която му отхвърля даже правото на битие. Съединени американски щати са втори в листата на оповестените врагове на Техеран, само че и двете страни се въздържаха от всевъзможни заплашителни военни дейности по време на този спор, ограничавайки се до неразбираеми предизвестия.

Иранският външен министър Хосейн Амирабдолахян преди малко посети Ню Йорк, където в тирада на специфична министерска конференция за войната в Газа в Организация на обединените нации той предизвести, че в случай че войната ескалира, Съединени американски щати „ няма да бъдат пощадени от този огън “.

Внимателният прочит на речта му демонстрира, че не е опасност, нито известие за идно или даже евентуално влизане на Иран във война, а като общо дипломатическо предизвестие. Иран има доста кучета в тази борба и не желае да загуби нито едно. Може да завоюва най-вече, в случай че помогне, даже индиректно, да понижи напрежението и да спре разпространяването на войната. Иран, който може да се споразумее със Съединени американски щати, даже по един въпрос и с стеснен обсег, ще завоюва въздействие и почитание.

Бих се изненадал, в случай че престоят на Амирабдолахиан в Съединени американски щати не включваше най-малко една скрита неофициална среща сред него или най-близките му сътрудници и техните американски сътрудници. Всичко друго би било неуместно.

Заложници-за-прекратяване на огъня

Черешката на тортата, която придава достоверност на слуховете за „ заложниците за преустановяване на огъня “, е, че това ще сложи израелския министър председател Нетаняху в несъстоятелна позиция. Много израелски жители го виждат като главен подстрекател на дискриминирането и насилието от страна на израелски десничари и заселници, което Хамас сподели, че е главен катализатор за офанзивата на 7 октомври.

Чрез образуването на държавното управление на единството той обезпечи нелеко политическо помирение в Израел, само че това сигурно няма да го избави от доста гневни апели за политическа и правна отговорност, откакто боевете спрат. Неговата арогантна политика, която пренебрегваше всеки глас на разсъдъка през годините, го сложи в обстановка, в която множеството политици и генерали ще желаят кожата му незабавно щом оръжията млъкнат.

Биби потвърди, че е неловко като съдружник и политическа отговорност даже за своите бранители. Светът желае израелски водач, който може да бъде почтен медиатор, кадърен да взема сложни решения, които биха облагодетелствали всички страни, а не просто агитатор на най-твърдите от хардлайнерите за сметка на останалата част от обществото.

Не знам дали слухът „ заложници за преустановяване на огъня “ ще се окаже правилен. Може да бъде брутално опровергано в кръв незабавно щом връзките в Газа се върнат и забележим какво значи разширената активност на Израел.

Но в случай че това се случи по някакъв метод, даже след довечера, ще бъда уверен, даже преди да бъдат разкрити съответни доказателства, и след време това ще стане, че Байдън е избрал мъртвило в борбата пред всяка друга алтернатива. Той се нуждае от всяка брауни точка, която може да получи преди акцията си за преизбиране през 2024 година и ще се пробва да върви по тази тънка линия сред дипломатическия триумф и жалката поддръжка за Нетаняху.

Ако се окаже, че други районни артисти, предстоящи и непредвидени страни, са имали пръст в постигането на тази договорка, Близкият изток ще бъде една стъпка по-близо най-малко до мъртвило.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР