Докато си студуваме в нашата мила родина и чакаме с

...
Докато си студуваме в нашата мила родина и чакаме с
Коментари Харесай

Кое е най-горещото място на света сега

Докато си студуваме в нашата блага татковина и чакаме с неспокойствие пролетта да размени зимата, в другият завършек на света усъвършенстват върхове за най-високи температури .

В Австралия обичайно изпратиха 2018 година на плажа, само че и даже там е мъчно да се устоят горещините. Ако през декември бе топло, в този момент е още по-топло. изключително в крайбрежните градове Таркола, Порт Аугуста и Оук Вали, където температурите доближиха и надвишават цели 50 градуса .

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Aicon Météo! (@aicon_meteo) на Яну 15, 2019 в 11:27 PST

В тази част на света са привикнали на много високи температури, само че тези от последните дни са в действителност рекордни - както за Австралия от няколко десетилетия, по този начин и за света през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден.

Meanwhile, southern Australia is in a major heat wave... Photo via Extreme Weather. pic.twitter.com/EXI47sb669
— severe-weather.EU (@severeweatherEU) 16 януари 2019 година

Последната седмица е най-горещата от Втората международна война. Освен за хората, температурите са сложни за прекарване и от редица животни. Дори се приказва, че една трета от прилепите са измрели, написа Daily Mail.

Друго неприятно следствие от рекордните жеги са хилядите измрели риби в реките. Те безусловно са се сварили. А с цел да се избегне същата орис при останалите живи водни жители, държавното управление взе решение за механично обогатяване на водите с О2.

Mkoko the Hyena found a cool way to beat the heat in Australia on Monday. pic.twitter.com/Y3TtxKUcBB
— Pattern (@Pattern) 14 януари 2019 година

Ние единствено можем да си представяме какво им е на локалните, които всяка нощ се мъчат да заспят на температури към 30 градуса. В момента в Мелбърн се организира и тенис шампионат, а метеорологичните условия за участниците са същинско тестване, по-голямо от всеки съперник.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от yaka (@yaka.memo) на Яну 16, 2019 в 12:17 PST
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР