Докато съм министър-председател ще настоявам да се говори за еврото

...
Докато съм министър-председател ще настоявам да се говори за еврото
Коментари Харесай

Премиерът: Присъединяването към еврозоната ще ни направи по-подготвени за бъдещи кризи

Докато съм министър-председател ще упорствам да се приказва за еврото разбираемо и ясно с причините, които са учредени на разсъдък и обстоятелства, а не разсънват ирационални страхове. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на откриването на форума “България по пътя към еврото ”, съобщи БГНЕС.

С конференцията откриваме огромния диалог в обществото ни, който ще търси доближаването на българските жители за присъединение на страната ни към Еврозоната. Личното ми разбиране е, че с цел да откриеш съидейници, би трябвало да представяш позицията си разбираемо и налично, уточни Донев.

Целта на срещата е да се търси доближаването на другите позиции за присъединение към еврозоната, добави той. “Присъединяването на страната ни към най-развития стопански съюз в света ще направи България по-подготвена както за сегашните, по този начин и за идващите рецесии ”, сподели още той, като акцентира, че България е член на Европейски Съюз към този момент 16 година и от последните няколко години е в ERM 2.

Премиерът уточни, че през последната година приходите са потърпевши заради високите равнища на инфлацията. Той е безапелационен, че служебното държавно управление ще продължи да работи за въвеждане на еврото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР