Докато Продължаваме промяната“ протакат отговора дали ще се явят на

...
Докато Продължаваме промяната“ протакат отговора дали ще се явят на
Коментари Харесай

Възкръсва ли проектът на Иван Костов „Десен алианс“?

Докато „ Продължаваме промяната “ протакат отговора дали ще се явят на изборите с  „ Демократична България “ като предизборна коалиция, пост на журналистката Соня Колтуклиева взриви обществената мрежа. Тя твърди, че Политическа партия пуснали отвод по мейла до Христо Иванов, а той  панически се пробва да избави партията си като реанимира концепция на Иван Костов отпреди 18 години, която планува необятно дясно обединяване „ Десен алианс “. Целта е в този момент да притегли разочаровани хора от Промяната и Демократична България.

Според нея ситуацията в Демократична България било сериозно, тъй като след неуспеха на Промяната се очаквало гласоподаватели всеобщо да се насочат не към Христо Иванов, а към ГЕРБ и партията на Стефан Янев.

Тя твърди, че с цел да се избави ситуацията, от Демократична България към този момент пропагандирали структури на обединението ГЕРБ-СДС в дребните градове да се отделят и да се влеят в новата групировка като против локални функционери обещавали поддръжка на локалния избор следващата година.

Разчитало се на Пламен Юруков - да дръпне хора от Съюз на демократичните сили, а на Цветан Цветанов - да цепи ГЕРБ.

Пламен Юруков обаче стремително бе открит от  Флаш нюз като съобщи, че неговата позиция на тематика „ хората на Костов “ е ясна от повече от 15 години и той не припознава никакви десни хрумвания, нито партийни сходства с „ екскомунистическия прокурор Атанас Атанасов “, както и че няма причина за раздор в връзките ГЕРБ-СДС.

Междувременно от Демократична България опровергаха Колтуклиева като споделиха, че още нямат отговор от Политическа партия за предизборната коалиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР