Докато премиерът на Джарджа Мелони обикаляше района Емилия – Романа,

...
Докато премиерът на Джарджа Мелони обикаляше района Емилия – Романа,
Коментари Харесай

Прокоба над Италия! Ново бедствие

Докато министър председателят на Джарджа Мелони обикаляше региона Емилия – Романа, в който ужасните наводнения убиха 14 души и предизвикаха вреди за милиарди евро, Италия беше ударена от ново злополучие.

Етна, един от най-активните вулкани в света, изхвърли пушек и пепел при ново изригване в неделя, което наложи затварянето на близкото летище в Сицилия, предава Агенция Франс Прес.
-->
С височина 3324 метра Етна е най-високият настоящ вулкан в Европа и през последните 500 000 години е изригвал постоянно. През предходната година към 10 милиона пасажери са минали през интернационалното летище в Катания, което обслужва източната част на Сицилия - една от най-популярните туристически дестинации в Италия.

" Поради интензивността на Етна и огромното количество вулканична пепел по повърхността на летището, полетните интервенции са прекратени до възобновяване на изискванията за сигурност ", се споделя в изказване на летище " Катания ".

От ранните часове на неделя в района се чуваха мощни трясъци, заяви вестник „ Република “.

Тежкият облак към върха на вулкана не позволяваше да се видят изригванията, оповестиха от Националния институт по геофизика и вулканология.

Климатичните бедствия, които връхлитат Италия, нямат край през последните години. Те започнаха от потопа във Венеция, а по-късно минаха през поредност от безчовечен жеги, пъклен дъждове и вулканични изригвания.

Прокоба ли е надвиснала над страната, питат се италианците. Те напомнят една странна преживелица от началото на годината, когато канадка изпрати пакет до италиански туроператор, който съдържаше две части от мозайки – от амфора и различен тип керамика, която туристката си взела за спомен, посещавайки руините на Помпей.

Тя твърди, че парченцето амфора е провалило целия й живот и е уверена, че тези остатъци са " прокълнати ".

" Моля ви, вземете ги, носят неприятен шанс ", написа канадката до туроператора.

Оказа се, че мозайката на канадката не е казус. През годините няколко туристи са прибирали взети за спомен артефакти от Помпей с изказванието, че са прокълнати от страданието на хората.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР