Докато пиша този текст в едно приятно кафене, излизам навън

...
Докато пиша този текст в едно приятно кафене, излизам навън
Коментари Харесай

Трябва ли връзката да има по-голям смисъл от самата себе си

Докато пиша този текст в едно прелестно кафене, излизам на открито да запаля цигара.

Приближава се дама на междинна възраст, нагласена – с червило, букли, перли и зелена рокля и се настанява на моята маса. Усещам, че дамата явно е с психологично заболяване, когато тя изстрелва: „ Цигара, дай ми цигара, на каква се правиш?
Още от Под завивките  v Защо септември е месецът с най-вече разводи  ж Колко постоянно вършим секс съгласно възрастта  колаж 19 признака, че започваме да се влюбваме окончателно  секс легло 44 секс мечти, " секс пасване " по мазнини или невярност с другари: какво още не знаем за секса
Извънземна ли си?

Знам те, кучко азиатска, в Корея направи тирания и в този момент отново си пристигнала тук, при комунистите”. Понеже чувствам, че всеки миг ще ме набие, тъй като това, което вижда в мен е самия пъкъл, бързо оставям една цигара на масата, сграбчвам си кафето и се стрелям към предпазеното пространство на кафенето.

В никакъв случай не съм я взела насериозно, само че си прочитам началото на текста, с цел да продължа и съзнавам, че пиша тъкмо за хаоса, който сигурно всички усещаме сега, даже когато сме ментално постоянни. Ето по този начин съм почнала: „ Този преход напълно ни ошашави.

Преходът на всички равнища – от патриархиалност към признание на дамата като равносилен партньор; от общество, вкарано в утопията на социалистическата тирания в социум, който 28 години пробва да дефинира що е то народна власт в условия на базова неравнопоставеност сред разнородните си обществени групи; от насадени предубеждения и неначетеност във връзка с половата просвета към разкрепостяване, което в доста дребен % води до вероятно осъзнаване на най-интимната ни същина. И не на последно място – огромният преход, на който може би изискуем целия безпорядък по „ долните етажи”: желанието да разберем кои сме ние в един по-глобален галактически проект...”.
 f Instagram
Точно тук се сетих, че в случай че се заиграя и взема, че вържа световния галактически проект с това, което се случва под завивките, ще е прекомерно откачено и излязох да запаля цигара и да помисля за нещо по-нормално, което може да ме въодушеви. „ С тази настройка ли привлякох лудата жена?”, запитах се с вътрешна подигравка. „ Верно би трябвало да сменя темата”.
 f Instagram  Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel Edna предлага Дръзка, стилна и подготвена за есента: с червилото Rouge Allure от Chanel
Преди да се сблъскам челно с лудата женица, мислех да пиша за партньорствата, въодушевени от някаква по-голяма обща цел, която надгражда обичайния смисъл на връзките – да създадем дом, да отгледаме деца и когато пристигна краят, да знаем, че всичко това е имало смисъл, тъй като сме траяли еволюцията като сме внесли още живот в живота. На мен това някак не ми стига.

Обичам, когато с колегата построяваме и нещо друго. Харесвам връзки, в които двамата основават освен това от вкъщи и децата – бизнес, издателства, телевизионни продукции, фондации за изкуство, отпътуват дружно за друга страна, даже и единствено единият да има работа, вършат курсове, снимат филми, партнират си в научни открития.
 f Instagram
Дори не е толкоз значимо дали резултатът от общия им труд ще остане в историята или ще бъде със значимостта на локално телевизионно шоу, дали ще се развие в дълготраен проект или ще остане единствено като тяхно занимание. Важно ми е партньорството да не се изчерпва с извършването на покупки, готвенето, чистенето, срещите с общи другари веднъж-два пъти седмично, последователното улягане на интимната пристрастеност в секс единствено когато и двамата не са прекомерно изтощени, обмисляне на ваканциите и развъждането на децата. Трябва да има освен това. Онова, което подклажда огъня дълго откакто пристрастеността е поулегнала.
 f Instagram Говорим си за...  секс 5-те най-големи неточности на дамите в леглото  жена секси 15 неща, на които никой мъж не може да устои  двойка обич Голямата обич не съществува  секси двойки Какво споделя зодията ви за вашия полов живот?
Ако такова нещо няма, знаете какво се случва. Двамата си разпиляват интереса в разнообразни направления. Някои се впускат в изневери, други в работохолизъм, трети – в някое занимание, което да им дава смисъл. И стартират да се усещат все по-добре без другия. Да не се схващат, да не се синхронизират даже за това какво ще вечерят. Колкото и да четат дамите любопитни публикации за полови техники, с които да разнообразят живота си, по-голямата възможност е мъжете да гледат порно и да си играят на съблазнители в еротични чатове.

Пък и двамата се знаят толкоз от дълго време, че са пределно наясно с копчетата, които сработват от навиците на интимния им живот. В такива, към този момент отчуждени връзки, да се разчупват привички, си е чиста загуба на време. И би внесло повече напрежение, в сравнение с нови искри на пристрастеността. Искрите по-скоро се случват след някой и различен скандал. Това, обаче не е дейно дълго време и в случай че изобщо има някакъв резултат, той е унищожителен.
 f Instagram
Общата цел е друго. Тя е взаимно ентусиазъм. Онова, което Вонегът назовава „ силата на допрените мозъци” във „ Фарс или в никакъв случай към този момент самота”. Вярно, че в книгата, която е в някаква степен автобиографична, без да го натрапва, основните герои са брат и сестра, а не интимни сътрудници.
 f Instagram
Но все едно – точно Вонегът, „ този откачен централно гений” ми даде „ нещо, за което да се хвана”, когато бях прекомерно млада и още единствено допусках каква връзка бих желала да имам „ като порасна”. Ето такава, в която силата на допрените мозъци да те движи напред и да ти основава това релативно чувство за благополучие, което в други – обичайни, само че банални обстановки, не изпитваш с подобен интензитет.
 f Instagram
Ако го нямам, изпитвам самотност. Дори и след магически секс. Така и не изпитах нужда да кажа някому: „ Хайде да си купим нови пердета”. Тези неща не ме интересуват. Рядко се вълнувам и какво ще вечеряме. Особено в случай че би трябвало да го сготвям и след това да мия чинии. Но в случай че във връзката ни се случва освен това от това да „ се грижим за връзката си”, то тогава мога да преместя планини.
 f Instagram
Този преход в интимните връзки е малко по-необичаен. Може би и леко „ откачен”, само че въпреки всичко ми се коства, че натам сме се запътили. Защото човешката природа е такава – и в деянията на полуда, и на ментално здраве – усеща се въодушевена, витална, дейна, когато е намерила смисъл и идея на своето битие.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР