Докато не съществува медицински признато лечение на състоянието, станало известно

...
Докато не съществува медицински признато лечение на състоянието, станало известно
Коментари Харесай

Тренировките може да помогнат в лечението на предизвиканите от COVID-19 диабет и депресия

Докато не съществува медицински прието лекуване на положението, станало известно като дълъг Коронавирус, тренировките може да пресечен порочния цикъл от възпаления, които биха могли да доведат до диабет и меланхолия месеци, откакто човек се възвърне от болестта с вируса, заяви "МедикълЕкспрес ".

"Знаем, че дългият Коронавирус предизвиква меланхолия и че може да докара до увеличение на равнищата на глюкоза в кръвта до стойности, при които се получава диабетна кетоацидоза, евентуално животозастрашаващо положение, особено за пациенти с диабет вид 1 ", споделя доктор Кандида Ребело от Биомедицинския проучвателен център Пенингтън в университета на Луизиана, където е извършено проучването.

Резултатите от него са оповестени в профилираното издание "Ексърсайз енд спорт сайънсис ривюс ".

"Тренировките и упражненията могат да оказват помощ. Те се заемат с възпаленията, които водят до нараснали равнища на глюкоза и развиване на диабет и клинична меланхолия ", сподели тя.

Не е известно какъв брой хора страдат от дълъг Коронавирус. Смята се, че са сред 15 и 80 на 100 от инфектираните с новия ковид. Въз основа на тези цифри може да се допусне, че единствено в щата Луизиана в Съединени американски щати съвсем един милион души може да страдат от дълъг Коронавирус.

"Не е нужно да тичате или да ходите на бърз ход два километра ", сподели Ребело. "Бавните разходки също са подготовка. В идеалния случай тренировката продължава 30 минути. Но в случай че можете да отделите единствено 15 минути, може да вършиме две тренировки по 15 минути в разнообразни интервали на деня. Ако единствено можете да ходите по 15 минути дневно, правете го. Важното е да опитате. Не е значимо от кое място стартирате. Може последователно да увеличавате до предложеното равнище на тренировки ", посочи тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР