Докато на треньорите в България все им трябва време, за

...
Докато на треньорите в България все им трябва време, за
Коментари Харесай

С четворки Шави стана отличник начело на Барселона

Докато на треньорите в България все им би трябвало време, с цел да реализират резултати, в огромните европейски грандове неведнъж не е по този начин. Най-пресен образец е наставникът на Барселона Шави, който възроди отбора от дъното за къс интервал. Снощи каталунците разгромиха огромния си противник Реал в Мадрид с 4:0. Това беше мач №25 за легендата на " блаугранас " като ментор на тима. Общият му баланс досега е 14 победи, 7 равенства и 4 загуби, 2 от които след продължения.

Прави усещане, че при Шави Барселона взима огромните дербита с... по 4 вкарани гола. Каталунците надвиха с 4:2 над Атлетико (Мадрид) на своя стадион " Камп Ноу ", след което разрушиха с 4:1 Валенсия на " Местая ". За да пристигна нов триумф вкъщи, този път с 4:0 против Атлетик (Билбао) и вчерашното 4:0 на " Сантяго Бернабеу " против Реал. В Лига Европа пък Наполи загуби в Италия с 2:4 от въодушевените каталунци на Шави. В още един случай Барса отпред с този треньор победи с 4 гола - 4:0 против Осасуна на " Камп Ноу ". Така младият експерт взе с Отличен 6 мача, в които каталунците разпиляха бранителите на противника и означиха не един път, не два или три пъти, а цели четири.

Шава има едвам 2 загуби в постоянното време - 0:1 от Бетис в столицата на Каталуния и 0:3 от Байерн в Мюнхен. Но тогава той едвам беше поел отбора и му трябваше най-малко малко време. Плодовете към този момент се берат, а Барселона е главен любимец да завоюва Лига Европа, където на 1/4-финал ще мери сили с немския Айнтрахт.

По всичко проличава, че Барса се завръща измежду най-хубавите на футболната карта. С доста млади футболисти от школата си, с няколко много опитни, като Дани Алвеш, Серхио Бускетс, Жерар Пике, Жорди Алба и Обамеянг, отпред с последователя на Кройф и Гуардиола - Шави Ернандес. Който беше вълшебник на терена. Явно ще е подобен и на скамейката.

МАЧОВЕТЕ НА ШАВИ КАТО ТРЕНЬОР НА БАРСЕЛОНА:

ЛА ЛИГА: Барса - Еспаньол 1:0, Виляреал - Барса 1:3, Барса - Бетис 0:1, Осасуна - Барса 2:2, Барса - Елче 3:2, Севиля - Барса 1:1, Майорка - Барса 0:1, Гранада - Барса 1:1, Алавес - Барса 0:1, Барса - Атлетико 4:2, Еспаньол - Барса 2:2, Валенсия - Барса 1:4, Барса - Атлетик 4:0, Елче - Барса 1:2, Барса - Осасуна 4:0, Реал - Барса 0:4

КУПА НА КРАЛЯ: Линарес - Барса 1:2, Атлетик - Барса 3:2 след продължения

СУПЕРКУПА НА ИСПАНИЯ: Барса - Реал 2:3 след продължения

ШАМПИОНСКА ЛИГА: Барса - Бенфика 0:0, Байерн - Барса 3:0

ЛИГА ЕВРОПА: Барса - Наполи 1:1, Наполи - Барса 2:4, Барса - Галатасарай 0:0, Галатасарай - Барса 1:2

ОБЩО: 25 мача, 14 победи, 7 равенства, 4 загуби - 2 от тях след продължения.
 Барса - разрушител на Реал в Ел Класико
Барса - разрушител на Реал в Ел Класико

През XXI век каталунците 9 пъти победиха " белите " с най-малко 3 гола разлика
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР