Докато кметът е в Лас Вегас, тревата по кварталите е

...
Докато кметът е в Лас Вегас, тревата по кварталите е
Коментари Харесай

Не гледайте тревата, ОП Градини и паркове е под аренда

Докато кметът е в Лас Вегас, тревата по кварталите е стигнала до кръста. Това е времето, когато  Оперативна програма " Градини и паркове “ би трябвало да бъде в стихията си и целият град да мирише на прясно окосена морава. Не единствено, само че изключително по това време на годината, общинското дружество би трябвало да брани престижа си и всеки ден да демонстрира на плодивчани, че има потребност от тази конструкция, чието главно обвързване е да полива, коси и да поддържа зелената система на града.

Хубаво е да се знае, че Оперативна програма " Градини и паркове “ е обещано под аренда на " Съюз за Пловдив “. Така си е подсигурил поддръжка от партийката в Общинския съвет. И се надява да има мир до момента в който арендаторите се налудуват в повереното им феодално имение.

Мир има, съгласие има, пазарлъци има. И резултатът от тях е, че приказките за усъвършенстване на общинските разноски са отишли на кино. Когато в Общинския съвет се разисква тегленето на следващ заем, въпросът на опозицията е: Какво направихте първо да съкратите разноските и след това да приказваме за нов дълг? Припомня се и обещанието на кмета Димитров да слее " Чистота “ и " Градини и паркове “.

Година и половина преди края на мандата сходна промяна е невъзможна.Това значи да се плеснат по ръчичките хората от " Съюз за Пловдив “ и кметът да загуби няколко гласа в Общински съвет. Уговорката е друга – арендата да върви отгоре-отгоре, идват локални избори следващата година.

Оперативна програма " Паркове и градини “ е цялостна злополука през април и май, когато би трябвало да е на върха на славата си. Оказва се, че гражданските начинания по поддържането на зелените площи в града са доста по ефикасни от общинското  дружество.Със същия триумф, шеф на " Градини и паркове “, можеше да поеме и ролята на отговорник по гръмотевиците в града.  

На двамата със зам.-кмета по екологията им харесва да се снимат на брега на Марица и да приказват по какъв начин ще почистят коритото с някакви европейски пари по някакви стратегии.И по този начин - до момента в който свърши мандатът. А в Марица се е оформил най-големият парк в града.

Има едни пари за асимилиране и тресчица ги тресе господата Козарев и Тимчев. Колко е висока тревата няма никакво значение. " Чистота “ и " Паркове и градини “ получават 10 милиона лв. от 40-милионния общински заем. Шест милиона ще отидат за техника на двете предприятия. Преди месец общинският консултант сигнализира, че е оповестена социална поръчка е с разнообразни параметри  от тези, гласувани от Общинския съвет – елавтомобилите за  " Градини и паркове “ са сменени с дизелови. Сега Тимчев прави уточнението, че условието е да са екологични машини, а не електрически – били скъпи. В неокосени храсталаци постоянно има някакво подозрение.

Обществена поръчка за техника е гвоздеят в програмата за всеки арендатор. Той ще се снима с нея и ще каже, че ръководеното от него дружество е отбелязало голям прогрес. А тревата ще пораства и следващата година, отново би трябвало да коси, отново да се полива. И това няма да се случи,ако арендаторът не е удовлетворен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР