Докато Израел води геноцидна война срещу палестинския народ в Газа,

...
Докато Израел води геноцидна война срещу палестинския народ в Газа,
Коментари Харесай

Съединените щати се завръщат в ролята на регионално ченге в Близкия изток

Докато Израел води геноцидна война против палестинския народ в Газа, Съединените щати се завръщат в ролята на районно ченге в Близкия изток. Администрацията на Байдън предупреди регионалните играчи да не нападат нейния главен съдружник и разположи не един, а два самолетоносача, с цел да поддържа думите си.

Вашингтон също изпрати държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин, с цел да подсилят посланието към държавните и недържавните участници.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Хамас предизвестява за екологична рецесия, защото 1000 тела към момента са под руините в Газа Игри, YouTube и обятия: Как майките в Газа успокояват ужасените деца по време на война Коварното пресмятане на Египет, до момента в който израелската офанзива против Газа продължава „ Без вода, без одеяла “: Евакуираните от Газа се завръщат от негостоприемния южен завършек на списъка

Пратениците на Съединени американски щати удвоиха приравняването на Хамас с ИДИЛ (ISIS), с цел да подчертаят бруталността на офанзивата от 7 октомври и да изяснят, че няма дипломатическо решение, което да се търси, а единствено военно. Аналогията с ИДИЛ значително дава на Израел картбланш да води „ дълга и мъчителна война “ против Газа.

Администрацията на Байдън отхвърли арабските апели за деескалация или преустановяване на огъня, което прави Съединени американски щати съизвършител в актуалните и бъдещите военни закононарушения на Израел.

Той също по този начин изиска от арабските държавни управления и палестинската власт недвусмислено да осъдят Хамас. Повечето са отказали, като се изключи Бахрейн и Обединените арабски емирства.

Натискът на Съединени американски щати обаче съумя да накара външните министри на Арабската лига да разгласяват смекчено изказване след незабавна среща в Кайро, приравнявайки дейностите на Палестина и Израел за първи път, като осъжда насочването на цивилни от „ двете страни “. Междувременно нито едно от шестте арабски държавни управления, „ в мир “ с Израел, даже не си направи труда да отзове своя дипломат или да замрази нормализацията си, камо ли да затвори посолството си.

Но възприятията на арабската общност не могат да бъдат по-различни от формалните изказвания на техните държавни управления. Навсякъде, където митингите бяха позволени, тълпи извършиха площади в символ на взаимност с Палестина.

В продължение на години анкета след анкета акцентира преобладаващата арабска поддръжка за Палестина като първостепенна арабска идея и възходящата неприязън към Америка, която се преглежда като дестабилизираща хегемонна мощ в района.

Всъщност има ясна синергия сред палестинската и по-широката арабска битка за правдивост и независимост. Както Ню Йорк Таймс най-накрая заключи в скорошна публикация, „ поддръжката на палестинците в тяхната битка против израелската окупация се свързва от доста араби и мюсюлмани с по-широка битка против несправедливостта и потисничеството “. Но администрацията на Байдън продължава да е сляпа за тази действителност.

Това беше отразено в настояването на Блинкен арабските сътрудници с контакти с Хамас да употребяват своя лост за освобождение на всички израелски пленници, арестувани в Газа. Тежка задача, като се има поради, че и Израел, и Съединените щати не са посочили угриженост за сигурността на палестинските цивилни, защото обществено се ангажират да смажат Хамас един път вечно.

Американците съвсем не са споменавали тежкото състояние на палестинците по време на една седмица жестока израелска бомбардировка на Газа, с изключение на в подтекста на потреблението им като „ жив щит “ ​​от Хамас. Едва откакто се срещна с арабски водачи, Блинкен приказва неразбираемо за евентуална филантропична помощ.

Тъй като Израел предизвести за идна сухопътна инвазия и даде на 1,1 милиона палестинци 24 часа да се реалокират от северната в южната част на линията Газа, администрацията на Байдън повтори израелските апели за евакуация на палестинците на „ безвредно място “ в египетския Синай полуостров посредством основаването на „ филантропичен кулоар “.

Но за палестинците, които от дълго време страдат от контузията на изселването, „ филантропичният кулоар “ е термин на Оруел, който значи още един кръг от етническо пречистване посредством презаселване на палестински бежанци в палаткови градове в египетския Синай.

Тъй като подлият проект не съумя да завоюва мощ в арабските столици, Блинкен стартира да упорства за изселването на палестинците в линията Газа. Той предложи изпращането им в специални „ безвредни зони “, друго откритие на Оруел, което да разреши изгонването им от домовете им. Съвсем скоро голямото страдалчество, породено от цялостната обсада на Израел, може да изпрати стотици хиляди към границата, търсейки храна и заслон, оставяйки на Египет друга опция, с изключение на да ги одобри.

Очевидно обезпокоен, египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси изнесе лекция на американския държавен секретар по време на срещата им в Кайро за действителностите в Близкия изток пред медиите, като му сподели, че военният отговор на Израел е надхвърлил правото на идентичност -защита и предизвестие, че ликвидирането на палестинския въпрос за сметка на прилежащите страни ще има отражение в целия Близък изток.

Странно, защото Съединени американски щати оферират безусловна поддръжка на Израел, няма признаци, че са осведомени с неговите характерни проекти за война или с неговия край. Следователно президентът Джо Байдън посъветва израелците в авансово записано изявление в неделя против „ нова окупация на Газа “, предупреждавайки, че това би било „ огромна неточност “.

Но вместо да призове за деескалация и преустановяване на огъня, администрацията на Байдън неразумно проправи пътя за втора палестинска „ Накба “ – или злополука – в името на смазването на Хамас, всичко от което е предопределено да докара до по-голяма районна неустойчивост, принуждение и неприязън към Съединени американски щати като причина за военните закононарушения на Израел.

Докато Блинкен обикаляше Близкия изток, иранският външен министър Хосейн Амирабдолахиан също посети редица арабски столици. Без да се обезсърчава от заканите на Съединени американски щати, той прикани Израел да спре офанзивите си против Газа и предизвести, че войната може да се разшири и в други елементи на Близкия изток, в случай че Хизбула се причисли към борбата, и това ще накара Израел да претърпи „ голямо земетресение “. Хизбула и Израел към този момент се сблъскват към границата с Ливан.

След десетилетия на скъпоструващи неуспехи на Съединени американски щати в Близкия изток, както на стратегическо, по този начин и на дипломатическо равнище, загуба на войни и несполучливо ходатайство за мир, Съединени американски щати наподобяват пристрастени към хаоса в Близкия изток. Натрупването на военноморски сили на Съединени американски щати рискува нов районен спор и въвлича Америка в друга война в Близкия изток, макар уговорката на Байдън да постави завършек на войните вечно.

Ако Съединени американски щати би трябвало да се намесват директно в районните каузи, дано това бъде за идеята на мира и справедливостта, а не за войната и геноцида, като се стартира от Газа, Палестина.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР