Докато Италия се бори с кризата около епидемията с коронавируса,

...
Докато Италия се бори с кризата около епидемията с коронавируса,
Коментари Харесай

Италианската мафия измисли начин да се възползва от бедността, породена от коронавируса

 Докато Италия се бори с рецесията към епидемията с ковид, локалните незаконни групировки се пробват да подобрят имиджа си измежду популацията, като раздават храна на бедните фамилии, сложени под карантина, които се нуждаят от нея, предизвестиха управляващите в страната, написа английското издание The Guardian, представени от " Фокус ". 

В последните седмици в интернет се появиха видеокадри на познати незаконни организации, които доставят артикули от първа нужда в най-бедите райони на Южна Италия, като Кампания, Калабрия и Сицилия, до момента в който страната се бори с епидемията.

" Вече към месец локалните магазини, кафенета, заведения за хранене и питейни заведения са затворени ", споделя Никола Гратери от отдела за битка с проведената престъпност и основен прокурор в град Катандзаро.

" Милиони хора работят в сивата стопанска система, което значи, че не са получавали никакъв приход от повече от месец и нямат концепция по кое време ще се върнат на работа. Правителството раздава ваучери за храна, с цел да поддържа хората, само че в случай че страната не се намеси по-сериозно и не помогне на тези фамилии, мафията ще го направи и по този начин ще поеме надзор над животите на хората ", споделя още той.

Карантината в Италия визира към 3,3 млн. души в Италия, които работят в сивия бранш. От тях към 1 млн. живеят в южната част на страна, съгласно последните калкулации на CGIA Mestre, венецианска бизнес асоциация.

Междувременно в страната има и информация, че някои притежатели на магазини са били принуждавани да раздават гратис храна, макар че полицията патрулира покрай супермаркетите в Южна Италия, с цел да следи за реда.

По-рано италианският министър на вътрешните работи Лучиана Ламоргезе съобщи, че " мафията може да се възползва от бедността (свързана с пандемията) и да се опита да вербува хора към своите организации ". Или пък просто да помогне на хората, като им раздаде артикули от първа нужда, с цел да усъвършенства имиджа си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР